Τετάρτη 28 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ας πουν την αλήθεια

Με τη "γλώσσα της αλήθειας" υποσχέθηκε πως θα μιλήσει ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Οσο για τους αντιπολιτευόμενους συγκυβερνώντες, αντιτάσσουν την "ανειλικρίνεια Σημίτη" στο θέμα των πρόωρων εκλογών. Ομως, ανεξάρτητα από τις μεθόδους για το πέρασμα της συγκεκριμένης πολιτικής - όπως η μεθόδευση των "συνοπτικών" εκλογικών διαδικασιών - υπάρχει αυτή η ίδια η ακολουθούμενη πολιτική, που το σύνολο των δικομματικών εταίρων δε θέλει να αποδειχτεί η ουσία της και ο πραγματικός χαρακτήρας του περιεχομένου της. Οταν, λοιπόν, ο πρωθυπουργός κάνει επίκληση στη γλώσσα της αλήθειας, στοχεύει σε δυο κατευθύνσεις:

Πρώτον, επιδιώκει να διαπαιδαγωγήσει τον ελληνικό λαό στην ανοχή προς τον κυνισμό. Διότι η κυβέρνηση, στο όνομα της αλήθειας, αυτό που ουσιαστικά κάνει είναι, με κυνικό μάλιστα τρόπο, να καλλιεργεί στη συνείδηση του εργαζόμενου το έδαφος για αγόγγυστη αποδοχή της ακόμα πιο σκληρής λιτότητας και αντεργατικής επέλασης, μετά τις 22 Σεπτέμβρη. Αυτή η θρασύτητα, η ωμότητα του τύπου "δεν έχω να υποσχεθώ τίποτα", βαφτίζεται από την κυβέρνηση"αλήθεια" και "ειλικρίνεια". Πρόκειται για την "αλήθεια" των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, που έχει δέσει χειροπόδαρα και σε τέτοιο βαθμό τους πολιτικούς υπαλλήλους του, απαγορεύοντας στους τελευταίους να φορούν το κάλπικο φιλολαϊκό προσωπείο ακόμα και για ψηφοθηρικούς λόγους.

Δεύτερον, με πρόσχημα την αλήθεια, ο πρωθυπουργός ακολουθεί, τελικά, το δρόμο του ψέματος, είτε διά της μισής αλήθειας είτε διά της μη συγκεκριμένης αλήθειας. Αφού, λοιπόν, ο "εκσυγχρονισμός" και οι φορείς του διακρίνονται για την "υπευθυνότητα" και το "σεβασμό" τους απέναντι στον πολίτη, ιδού η Ρόδος: Θα πει ο Κ. Σημίτης ότι θέλει τη νίκη στις εκλογές, για να είναι εκείνος που θα φορτώσει μέχρι το 1999 επιπλέον φόρους, της τάξης των 5 τρισ. δραχμών, στις πλάτες των εργαζόμενων, όπως επιβάλλει το πρόγραμμα "σύγκλισης"; Θα πει ο Κ. Σημίτης ότι, με πρόσχημα την αμυντική θωράκιση της χώρας και για το μάζεμα των 3 τρισ. δραχμών, έχει υποθηκεύσει στο ΝΑΤΟ κάθε - γεννημένο και ...αγέννητο - Ελληνα έναντι 300.000 δραχμών για την επόμενη τριετία; Θα πει ο Κ. Σημίτης ότι όταν η κυβέρνηση εξυμνούσε ως "θετικές" τις υποδείξεις, που περιέχονται στην τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, έβαζε την υπογραφή της σε μέτρα, όπως μείωση ακόμα και των κατώτερων ημερομισθίων, μείωση ακόμα και των χαμηλότερων συντάξεων, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των βιομηχάνων, τελεσίδικη κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος, κατάργηση του πλαφόν των απολύσεων από τις επιχειρήσεις κλπ;

Ακόμα παραπέρα: Θα πει ο Κ. Σημίτης ότι θέλει τη νίκη στις εκλογές, ώστε να είναι εκείνος, που, στα πλαίσια της Διακυβερνητικής της ΕΕ, θα συνηγορήσει για την οριστική μετατροπή της Ελλάδας σε νομαρχία των Βρυξελλών και θα φέρει σε πέρας το μεσαιωνικό "όραμα" των πολυεθνικών, για εγκαθίδρυση καθεστώτος εργασιακού απαρχάιντ στη χώρα; Θα πει ο Κ. Σημίτης πως θέλει την ψήφο του ελληνικού λαού, για να καταθέσει την κυριαρχία της χώρας στα πόδια των "πλανηταρχών" και των "καγκελαρίων" του ιμπεριαλισμού; Θα πει ο Κ. Σημίτης πως επιδιώκει να καταστήσει τον ελληνικό λαό συνένοχο των "ευχαριστηρίων" του προς τους υποβολείς του τουρκικού επεκτατισμού, τους δολοφόνους της Κύπρου και της αμερικανοποίησης του Αιγαίου; Αυτή είναι η αλήθεια για τις επιδιώξεις του κυβερνώντος κόμματος. Αν ο κ. Σημίτης είναι τόσο φιλαλήθης, ας την πει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ