Τετάρτη 28 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
Σε πορεία λύσης τα διαδικαστικά προβλήματα

Σε επικοινωνία με τους δήμους βρίσκεται η Νομαρχία Αθηνών, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα προβλήματα και οι ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα ανά τους δήμους εκλογικά τμήματα. Οπως μας είπε ο Νομάρχης Αθηνών, Δ. Ευσταθιάδης, μέχρι στιγμής υπάρχουν κάποια προβλήματα με ορισμένα κτίρια - σχολεία που λειτουργούσαν ως εκλογικά τμήματα και τώρα έχουν κατεδαφιστεί, ενώ όσον αφορά τον "εξοπλισμό" τους (κάλπες και παραβάν) δεν έχουν αναφερθεί ελλείψεις. Να σημειώσουμε ότι έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία καθορισμού των 4.411 εκλογικών τμημάτων - με 550 εγγεγραμμένους το καθένα - η οποία και θα καθοριστεί μέχρι τις 8 Σεπτέμβρη.

  • Οπως ανακοινώθηκε από τη Νομαρχία Αθηνών οι νέοι εκλογείς που έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά εγγραφής μέχρι την 31η Μάρτη 1996 και δεν έχουν παραλάβει ακόμη τα βιβλιάριά τους, μπορούν να προσέρχονται στους οικείους δήμους, στους καταλόγους των οποίων γράφτηκαν, για να τα παραλάβουν.

Οσον αφορά τους εκλογείς που γράφτηκαν στους εκλογικούς καταλόγους μέχρι την 31η Μάρτη 1996 και έχουν καταθέσει μετά την 1η Απρίλη μαζί με τα δικαιολογητικά για μεταγραφή, διόρθωση ή αντικατάσταση στοιχείων εγγραφής τους στους εκλογικούς καταλόγους και το εκλογικό τους βιβλιάριο, θα πρέπει να το παραλάβουν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Η παραλαβή γίνεται από τα τμήματα εκλογών των οικείων Νομαρχιών Αττικής ή τους δήμους και τις κοινότητες που κατατέθηκαν τα δικαιολογητικά, προσκομίζοντας την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Τμήματα Εκλογών των Νομαρχιών Αττικής, στα εξής τηλέφωνα: Νομαρχία Αθηνών 6484.300, Νομαρχία Πειραιά 4111.866, Νομαρχία Ανατολικής Αττικής 6032.803, Νομαρχία Δυτικής Αττικής 5561.276 - 265 - 255 (εσωτερικό 253 - 240).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ