Τετάρτη 28 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Ισχυρό μήνυμα νίκης

Ισχυρό μήνυμα νίκης έστειλε χτες ο λαός της Καλαμαριάς με τη μεγαλειώδη παρουσία του στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Διέψευσε όσους πιστεύουν ότι θα βάλουν το ΚΚΕ στη γωνία. Φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, πολίτες που προβληματίζονται για τις δραματικές εξελίξεις και την όξυνση των προβλημάτων του λαού και του τόπου, ήταν εκεί για να ακούσουν τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ για την έξοδο από την κρίση και να διατρανώσουν την απόφασή τους να μπουν μπροστάρηδες στη λαϊκή αντεπίθεση απέναντι στην πολυμέτωπη επίθεση του πολυεθνικού κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του.

Μέσα από αυτή την απρόσμενη και μεγάλη σε μαζικότητα, δυναμισμό και παλμό συγκέντρωση, η αισιοδοξία μετατράπηκε πλέον σε βεβαιότητα. Ναι οι εργατοσυνοικίες της Καλαμαριάς στηρίζουν το ΚΚΕ και θα το ενισχύσουν με την ψήφο τους ώστε να βγει πιο δυναμωμένο μέσα από αυτή την εκλογική μάχη.Το σύνθημα "ΚΚΕ ισχυρό στη Βουλή και το λαό" ήχησε δυνατά και με αποφασιστικότητα στη μαρτυρική εργατοσυνοικία.

Με τα κόκκινα λάβαρα υψωμένα, η νεολαία βεβαίωνε για άλλη μια φορά πως το ΚΚΕ είναι πραγματικά το Κόμμα της νιότης και ο εκφραστής της νέας γενιάς που αμφισβητεί, αντιστέκεται και διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον, ανθρώπινο και ειρηνικό.

Εκεί ήταν και οι παλιοί σύντροφοι. Πολλοί από αυτούς που πριν λίγα χρόνια πείστηκαν από τα λόγια περί ανανέωσης, όμως σήμερα βλέπουν πως ο ΣΥΝ έχει γίνει άλλος ένας από τους συνοδοιπόρους της συναίνεσης και της υποταγής, δεκανίκι του δικομματισμού. Η συγκέντρωση του ΚΚΕ αγκάλιασε και τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που μετά από τόσα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τους "σοσιαλιστές" ηγέτες του κόμματός τους, είδαν τη χώρα να ξεπουλιέται και να ξεκληρίζεται, τους μισθούς των εργαζομένων να κατρακυλούν.

Η συγκέντρωση έγινε στον κεντρικό πεζόδρομο της Καλαμαριάς που χτες γέμισε ασφυκτικά από ανθρώπους που ήρθαν από κάθε συνοικία του δήμου. Υπό τον ήχο των συνθημάτων "αντεπίθεση λαέ, τώρα ΚΚΕ", "ΚΚΕ ψηφίζουμε, ψήφο δε χαρίζουμε", "ΚΚΕ το Κόμμα σου λαέ", ανέβηκε στο βήμα ο Γ. Κατσαρός, επικεφαλής του Ψηφοδέλτιου στην Πρώτη περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

Ο Γ. Κατσαρός έκανε εκτενή αναφορά και στην πολιτική παραγωγικής αποδιάρθρωσης που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, εφαρμόζοντας πιστά τις εντολές του μεγάλου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών:"Η αντιλαϊκή πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης δεν πάει άλλο. Επιτέλους πρέπει να μπει φραγμός σε αυτά τα δραματικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πολίτες της Θεσσαλονίκης. Εκατοντάδες επιχειρήσεις και βιοτεχνίες έκλεισαν και κλείνουν καθημερινά και μεταφέρονται στις γειτονικές χώρες. Παραδοσιακοί κλάδοι που έσφυζαν από ζωή και πρόσφεραν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας, φθίνουν σπέρνοντας τον μαρασμό, την ανεργία και τη φτώχεια. Αποδείχθηκε περίτρανα ότι στην ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου δε χωράνε οι συμβιβασμοί, οι υποχωρήσεις, η απάτη του "κοινωνικού διαλόγου"".

Κλείνοντας ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους βιοτέχνες, τους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, να καταδικάσουν έμπρακτα αυτές τις επικίνδυνες πολιτικές αντιτάσσοντας τον αγώνα τους απέναντι στην ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου. Να ψηφίσουν το ΚΚΕ γιατί μόνο με ισχυρό το κόμμα της εργατικής τάξης μπορούν να μπουν οι βάσεις για τη λαϊκή αντεπίθεση και την ανατροπή αυτών των πολιτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ