Παρασκευή 11 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΚΚΙ
Στην κρίση του ελληνικού λαού οι «μηδίσαντες»Ι

Ανοιχτή επίθεση προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ που αποφάσισαν τη συνέχιση της λειτουργίας του κόμματος, εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του χτες το γραφείο Τύπου του ΔΗΚΚΙ, που πρόσκεινται στον Δ. Τσοβόλα και σε πρώην στελέχη που στηρίζουν την πρόταση του προέδρου τους για τη διάλυσή του.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο της ανακοίνωσης, αναφέρεται: «Μια μικρή ομάδα ατόμων, που εκφράζουν τις προσωπικές τους απόψεις, χωρίς καμία πολιτική, ηθική και νομική νομιμοποίηση, καπηλεύονται το όνομα, τους αγώνες και το ηθικό κύρος του ΔΗΚΚΙ και προσπαθούν με συνεντεύξεις, δηλώσεις, αφίσες και φέιγ βολάν, να εμφανιστούν ως εκφραστές και εκπρόσωποι του ΔΗΚΚΙ, παροτρύνοντας τους πολίτες και τους φίλους, να ψηφίσουν συγκεκριμένο κόμμα της δικής τους προτίμησης.

Αυτά τα πρόσωπα δεν εκφράζουν το ΔΗΚΚΙ, ως πολιτικό φορέα, το οποίο σέβεται τους πολίτες και τα μέλη του που έχουν τη δική τους κριτική άποψη και δε χρειάζονται αυτόκλητους καθοδηγητές.

Το ΔΗΚΚΙ, ως πολιτικός φορέας, απέδειξε με την 8χρονη πορεία του, ότι αγωνίστηκε για την ελευθερία στη σκέψη και έκφραση του Ελληνα πολίτη».

Σε λειτουργία το ΔΗΚΚΙ σ' όλη την Ελλάδα

Αμεση ήταν η απάντηση της Πολιτικής Γραμματείας του ΔΗΚΚΙ, η οποία, με ανακοίνωσή της, επισημαίνει: «Η Πολιτική Γραμματεία του ΔΗΚΚΙ, εκφράζοντας τις θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και των χιλιάδων μελών και στελεχών του κόμματος, που δεν παραιτούνται, και αρνούνται να εκχωρήσουν στο νεοδεξιό ΠΑΣΟΚ τα οράματα και την ιδεολογία τους, στη συνέντευξή της στις 7/6/2004 στο Ζάππειο, κάλεσε τους αγωνιστές του ΔΗΚΚΙ:

- Να καταψηφίσουν τα κόμματα του δικομματισμού, τα οποία έφθασαν σε σημείο ακόμη και να νοθεύουν τις εκλογές, αποκλείοντας το τέταρτο κόμμα της Ευρωβουλής.

- Να καταψηφίσουν τους εκπροσώπους του δικομματισμού, που καταδυναστεύουν το λαό, και εκχωρούν εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και, παράλληλα, να στηρίξουν δυνάμεις εντός ή εκτός Βουλής, που τάχθηκαν κατά του σχεδίου ΑΝΑΝ, κατά των σχεδίων διχοτόμησης του Αιγαίου, και απορρίπτουν τη νεοφιλελεύθερη πολιτική του Μάαστριχτ.

Αυτή είναι η θέση που αντανακλά τις αγωνιστικές διαθέσεις των μελών, των στελεχών και των φίλων του ΔΗΚΚΙ, τα οποία κρατούν ψηλά τις σημαίες και το ΔΗΚΚΙ σε λειτουργία σε όλη την Ελλάδα.

Παρά το δικαστικό πραξικόπημα του αποκλεισμού του ευρωψηφοδελτίου μας, θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά.

Παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού, τους ελάχιστους "μηδίσαντες" και όσα πρώην στελέχη προσπάθησαν να εκποιήσουν ένα πολιτικό κίνημα με εννέα χρόνια αγώνες ενάντια στο δικομματισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ