Παρασκευή 11 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Φωτογραφίες της άνοιξης

1. Οσο κι αν η μεξικάνικης προελεύσεως οδοντοστοιχία του κυρίου Παπαδημούλη, υποψηφίου των πονηρών και των Συνασπισμένων, ατενίζει κάθε πολιτικό αντίπαλο με τη γνωστή ειρωνεία, η άνοιξη τον φωτογραφίζει ερήμην του.

2. Η άνοιξη διαπερνά το ερυθρόν μάγουλο, λόγω απωλείας, όχι, φυσικά, βάρους αλλά εξουσίας, του κυρίου Ευάγγελου Βενιζέλου. Τον πρώην υπουργό τρομάρα του Πολιτισμού και νυν κλητήρα στην ομάδα της Β' Εθνικής του ΠΑΣΟΚ τον συλλάβαμε να τρέχει πίσω από τον Γιωργάκη επιδεικνύοντας τα παράσημα που το παράστημα του Σημίτη του είχε απονείμει.

3. Τώρα ο φακός εισβάλλει στο μυστικό που αναδύεται από τα φυλλοκάρδια της κυρίας Αγγελοπούλου: «Ενα βασίλειο, δίνω το... άλογό μου για ένα βασίλειο!» μουρμουρίζει κοιτώντας με απορία δίπλα της το σύζυγό της, που παρ' όλ' αυτά εξακολουθεί να κοιμάται. Αραγε θα καταφέρει να γίνει και βασίλισσα;

4. Ο πρωθυπουργός αποφεύγει, μαζί με τη φωτογραφική μηχανή, και την παραμικρή ιδέα περί ενδοσκοπήσεως. Καλά πράττει. Γιατί, σ' αυτή την περίπτωση, όχι μόνο δε θα πετούσε πάνω από ωκεανούς για να σφίξει το χέρι του Μπους νεότερου, αλλά ούτε από το κρεβάτι του δε θα τολμούσε να σηκωθεί.

5. Ο φωτογραφικός φακός συλλαμβάνει τον Γιώργο Βέλτσο να βοηθά τον Σόρογκα να βάλει κι αυτός το σηματάκι του στην κορυφή της εξουσίας. Το 'να χέρι... γλείφει τ' άλλο, και τα δυο τον πρόεδρο. Τον κάθε πρόεδρο της ελληνικής εξουσίας.

6. Ο φακός της ανοίξεως συνέλαβε τον Γιωργάκη τζούνιορ να γράφει στο ημερολόγιό του (με αφορμή μια δραματική διαπίστωση γύρω από την αχαριστία των Ελλήνων): «Πάντα θα έχει δίκιο η μαμά».


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ