Παρασκευή 11 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Θα μας βρουν απέναντί τους

Με ανακοίνωσή της, η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ καταδικάζει σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους τη βιαιότητα με την οποία αντιμετωπίζονται οι μετανάστες γενικότερα και ειδικά το τελευταίο περιστατικό. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η αντιμετώπιση των μεταναστών από τα Σώματα Ασφαλείας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Ο αυταρχισμός και η στρατιωτικοποίηση της πολιτικής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε βάρος των ελευθεριών ολόκληρων λαών, η προσπάθεια συρρίκνωσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών των λαών της Ευρώπης, από την ΕΕ (βλέπε Ευρωσύνταγμα, Συνθήκη Σένγκεν, συμφωνία συνεργασίας με τις ΗΠΑ για θέματα τρομοκρατίας), η συρρίκνωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στο όνομα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι κομμάτια του ίδιου τρομοκρατικού παζλ.

Μέσα σ' αυτό το αυταρχικό πλαίσιο, κινείται και η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας τα χνάρια των προκατόχων της, βάζοντας την υπογραφή της για την εντατικοποίηση της επίθεσης και καταστρατήγησης των λαϊκών ελευθεριών στην ΕΕ (Μάρτης 2004 εαρινή σύνοδος), προσκαλώντας το ΝΑΤΟ για συμμετοχή στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, κάνοντας ουσιαστικά την Ελλάδα χώρα υπό κατοχή και γεμίζοντας την Αθήνα με κάμερες, αστυνομία και στρατό.

Εύκολο θύμα του αυταρχικού κατήφορου των ιμπεριαλιστικών κέντρων και των κυβερνήσεων που συντάσσονται με αυτά, στο όνομα του ακόμα μεγαλύτερου και τοπικά διευρυμένου κέρδους του μεγάλου κεφαλαίου, είναι οι μετανάστες, οι οποίοι αποτελούν αντικείμενο στυγνής εκμετάλλευσης από τους εργοδότες και τελούν υπό καθεστώς ομηρίας και ανελευθερίας έκφρασης, προκειμένου να εξασφαλίσουν την παραμονή στη χώρα μας των ίδιων και των οικογενειών τους και την εργασία τους.

Η ΚΝΕ θεωρεί τους μετανάστες αναπόσπαστο τμήμα της εργατικής τάξης της χώρας μας και παλεύει μαζί τους για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η βία εναντίον των μεταναστών αφορά ολόκληρο το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τέτοια κρούσματα αυταρχισμού, όπως αυτό του Αντρέα, δε θα μείνουν αναπάντητα από την εργατική τάξη και τη νεολαία της χώρας μας. Θα μας βρουν απέναντί τους.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να καταδικάσει και με την ψήφο του, στις 13 του Ιούνη, τον αντιδημοκρατικό και αυταρχικό χαρακτήρα της ΕΕ και τους ντόπιους εκφραστές του, δυναμώνοντας το ΚΚΕ, το κόμμα που παλεύει μαζί με τους μετανάστες εργαζόμενους, μαζί με τα κινήματα ειρήνης και διεύρυνσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, κόντρα στις επιλογές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ποια δημοκρατία; (2013-07-19 00:00:00.0)
Οι απαγωγές δείχνουν τι είδους δημοκρατία θέλει ο καπιταλισμός (2006-05-19 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στους διωκόμενους φιλειρηνιστές (2004-10-08 00:00:00.0)
Η απάτη της «συμμετοχικής δημοκρατίας» (2004-01-20 00:00:00.0)
Περί «συμμετοχικής δημοκρατίας» (2004-01-15 00:00:00.0)
Η πρότασή μας για το Μέτωπο (1999-03-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ