Παρασκευή 11 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Αυτή η Ευρώπη συμφέρει μόνο τους μεγάλους

Στο Νομό Πιερίας περιόδευσε χτες ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ

Με τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο ΕΒΗΛ
Με τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο ΕΒΗΛ
Κάλεσμα στους εργαζόμενους και το λαό της Πιερίας να συμμετέχουν στις εκλογές της Κυριακής και να προσπεράσουν το κλίμα αδράνειας και μοιρολατρίας που καλλιεργούν κυρίως οι δυνάμεις του δικομματισμού, απηύθυνε χτες ο Θανάσης Παφίλης, επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε στο νομό.

Τρία 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο Θ. Παφίλης επισκέφθηκε εργοστάσια και το ΤΕΒΕ της Κατερίνης και το βράδυ μίλησε σε συγκεντρώσεις στο Λιτόχωρο και τη Λεπτοκαρυά, απ' όπου κάλεσε σε μαζική υπερψήφιση του ενωτικού αγωνιστικού ψηφοδελτίου του ΚΚΕ, «ακόμη κι αν κάποιος δε συμφωνεί σε όλα ή διατηρεί τις επιφυλάξεις του απέναντι στο ΚΚΕ», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του Θανάση Παφίλη ήταν το εργοστάσιο παραγωγής ηλιακών συστημάτων ΕΒΗΛ στην Κατερίνη, όπου μίλησε στους εργαζόμενους και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εξαιτίας του άκρατου ανταγωνισμού και τις επιπτώσεις των αντεργατικών επιλογών της ΕΕ στην καθημερινότητα των εργαζομένων. «Αυτή η Ευρώπη συμφέρει μόνο τους μεγάλους», συμφώνησαν οι εργαζόμενοι, όταν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην αντιστρόφως ανάλογη πορεία που ακολούθησαν οι μισθοί των εργαζομένων και τα υπερκέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων από το 1992, οπότε το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΣΥΝ ψήφισαν το Μάαστριχτ.

«Είχαμε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή για το τι θα φέρει στους εργαζόμενους η ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ», σημείωσε ο Θ. Παφίλης. «Μιλούσαμε για ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, συμπίεση των μισθών, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, ιδιωτικοποίηση της υγείας και της παιδείας, όταν άλλοι έλεγαν για "χρυσά κουτάλια" και "πακτωλούς χρημάτων". Η στάση όλων των κομμάτων τότε σε σχέση με τα σημερινά αποτελέσματα πρέπει να αποτελέσει κριτήριο της ψήφου, κριτήριο για την ενίσχυση του ΚΚΕ», τόνισε.

Αμέσως μετά, το κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θ. Παφίλη, επισκέφθηκε το εργοστάσιο παραγωγής εσωρούχων «VERO». Μιλώντας στους εργαζόμενους ο Θ. Παφίλης, επισήμανε ότι «το Σύμφωνο για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων που προώθησε η ΕΕ, αφού πρώτα ματοκύλισε τη Γιουγκοσλαβία, ευθύνεται για την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας από τον ιματισμό στην περιοχή, αφού δεκάδες επιχειρήσεις εγκαταστάθηκαν στα Βαλκάνια, επιδοτούμενες μάλιστα από την ελληνική κυβέρνηση». Ο Νομός Πιερίας μετράει τα τελευταία χρόνια πάνω από 4.500 χαμένες θέσεις εργασίας στον ιματισμό.

Νωρίς το μεσημέρι, ο Θ. Παφίλης έδωσε συνέντευξη Τύπου στην Κατερίνη, κατά την οποία αναφέρθηκε στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει ελληνικά στρατεύματα στο Ιράκ, στα πλαίσια του ΝΑΤΟ. Και κάλεσε σε παλλαϊκό ξεσηκωμό και γενικευμένη διαμαρτυρία ενάντια σε μια τέτοια προοπτική. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη στις ευρωεκλογές να καταδικαστούν οι δυνάμεις εκείνες που θέλουν να μετατρέψουν τον ελληνικό στρατό σε συμμέτοχο στην εγκληματική κατοχή του Ιράκ από τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ