Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η παράταξή του πρωταγωνίστησε

Του Χρήστου ΘΕΟΧΑΡΑΤΟΥ

Αυτό κι αν είναι "εκσυγχρονισμός"...

Να παίρνεις σβάρνα τις δεκαετίες ανάδρομα, να γυρνάς πίσω από τη χούντα, να ξεπερνάς τον Εμφύλιο, την Κατοχή και την "4η Αυγούστου" και να φτάνεις στις αρχές του ταραγμένου μας αιώνα, - αναζητώντας "πολιτικά επιχειρήματα"...

Αυτό θα πει "εκσυγχρονισμός"...

Να έχει άμεση ανάγκη η χώρα από νέους θεσμούς, από δημοκρατική διαφάνεια, από ουσιαστική λαϊκή κυριαρχία, από νέο Καταστατικό Χάρτη, από αποτελεσματική διοίκηση, από νέες τεχνολογίες, από ευρύτερους διεθνείς προσανατολισμούς και από γενικό σχεδιασμό για την οικονομία, για την παιδεία, για την υγεία, για τον πολιτισμό κλπ., κι εσύ να ανατρέχεις, για να βρεις εργαλεία "εκσυγχρονισμού"...

Στα πιστοποιητικά Κοινωνικών Φρονημάτων, στις δυσπλασίες του Εμφυλίου, στις διακρίσεις της περιόδου των Εκτάκτων Μέτρων, στις ξενόδουλες κυβερνήσεις της εποχής του Βαν Φλιτ, στα ξερονήσια και στα κολαστήρια της μισαλλοδοξίας και στις παρακρατικές συμμορίες της δεκαετίας του '50...

Αυτό θα πει "εκσυγχρονισμός".

Να ανατρέχεις στις (επουλωμένες ευτυχώς) εθνικές πληγές, να τις ξύνεις, και να πιστεύεις ότι η ανάξεση αυτή θα σου προσπορίσει επιρροή, ψήφους και εξουσία!

Και όταν σε ρωτούν "γιατί, εσύ ο εκσυγχρονιστής, παραβιάζεις τους κανόνες με διχαστικές αναδρομές;", να απαντάς - χωρίς ντροπή - ότι "όλα αυτά αποτελούν το ιστορικό παρελθόν της Δεξιάς κι είναι σωστό να τα υπενθυμίζουμε...".

Φυσικά, δικαίωμα του "εκσυγχρονιστή" κ. Σημίτη είναι να ανατρέχει στις δεκαετίες του '50, του '40, του '30 ή και του '20, προκειμένου να αντλήσει "επιχειρήματα" για το φτωχό και ρηχό πολιτικό λόγο του.

Ετσι, άλλωστε, έκανε και ο προκάτοχός του στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ: Πουλούσε επί είκοσι χρόνια "Αντίσταση" και "Εμφύλιο" (και ας έλειπε και από τα δύο), πουλούσε μισαλλοδοξία, πτώματα, στρατοδικεία και ξερονήσια, - λεηλατώντας και τους ήρωες και τα θύματα των εθνικών περιπετειών!

Δε δικαιούται, όμως, ο κ. Σημίτης να γίνεται συνειδητά χονδροειδής παραχαράκτης της ιστορίας. Διότι, όλα όσα καταλογίζει στη "Δεξιά" υπήρξαν έργα των πολιτικών πατέρων του. Από τον Αλ. Παπαναστασίου, τον οποίο θαυμάζει και ίδρυσε, παλιά, πολιτικό όμιλο με το όνομά του, μέχρι τον Γ. Παπανδρέου, τον οποίο αποκαλεί "Γέρο της Δημοκρατίας".

Ας φρεσκάρουμε, ιστορικά, την "ξεθωριασμένη" μνήμη του κ. καθηγητή:

1. Ο "δημοκράτης" Ελ. Βενιζέλος έστειλε ελληνικό εκστρατευτικό σώμα εναντίον των Μπολσεβίκων στην Ουκρανία (και όχι ο "δεξιός" Δ. Γούναρης)!

2. Ο "δημοκράτης" Αλ. Παπαναστασίου έδωσε εντολή, στα 1924, να πυροβοληθούν οι απεργοί (και όχι κάποιος "δεξιός πολιτικός")!

3. Ο Ελ. Βενιζέλος - ο "δημοκράτης" - καθιέρωσε από το 1929, με το "Ιδιώνυμο" τα κοινωνικά φρονήματα (και όχι ο "δεξιός" Τσαλδάρης)!

4. Ο "δημοκράτης" Ελ. Βενιζέλος άνοιξε για τους αριστερούς τις Ακροναυπλίες και τα Λαζαρέτα και τους "Πειθαρχικούς Ουλαμούς Καλπακίου" (και όχι οι "δεξιοί" πολιτικοί του αντίπαλοι)!

5. Ο Γεώργιος Παπανδρέου - ο "δημοκράτης" - οδήγησε τα βρετανικά όπλα εναντίον του Λαϊκού μας Κινήματος (και όχι οι λουφαγμένοι "δεξιοί")!

6. Οι "δημοκράτες" Θ. Σοφούλης, Ν. Πλαστήρας, Σ. Βενιζέλος, και Γ. Παπανδρέου φιλοτέχνησαν τους νέους "Παρθενώνες" (Μακρονήσια και στρατοδικεία και κολαστήρια) και έβαλαν τη χώρα στο ΝΑΤΟ (και όχι ο Παπάγος και οι άλλοι "δεξιοί")!

Θέλετε να συνεχίσουμε, κ. Σημίτη, τα αποκαλυπτήρια των ιστορικών πλαστογραφιών σας;

Είμαστε έτοιμοι για οδυνηρότερες αναφορές!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ