Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Προάγγελος από τη Γερμανία

Η απάντηση στο ερώτημα τι θα επακολουθήσει στην Ελλάδα μετά τις 22 του Σεπτέμβρη, ήρθε τις προηγούμενες ημέρες από τη... Γερμανία. Οπως πιθανότατα πληροφορήθηκε ο αναγνώστης, η κυβέρνηση Κολ πέτυχε την ψήφιση από την κάτω Βουλή, νέου πακέτου σκληρών μέτρων λιτότητας με το επιχείρημα ότι η Γερμανία πρέπει να πετύχει τα ονομαστικά κριτήρια της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Μεταξύ των μέτρων προβλέπεται η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, περικοπές στα επιδόματα ανεργίας, τα οποία θα δίνονται πλέον πολύ δύσκολα κλπ.

Και αν αναρωτηθεί κανείς τι σχέση μπορεί να έχει η Ελλάδα με τη Γερμανία, πρέπει να του υπενθυμίσουμε ότι η Γερμανία είναι σήμερα ο... προστάτης, ο θεμελιωτής και αυστηρός κριτής των προγραμμάτων λιτότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ποσό μάλλον σε χώρες περιθωριακές για το γερμανικό κεφάλαιο, όπως η Ελλάδα.

Κατά συνέπεια, όταν ο Ελληνας ψηφοφόρος βρίσκεται αντιμέτωπος με το ερώτημα τι πολιτική προτίθενται να ακολουθήσουν μετά τις 22 του Σεπτέμβρη τα κόμματα του δικομματισμού, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, η απάντηση είναι κάτι περισσότερο από βέβαιη. Πολιτική η οποία θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης δαντικής κόλασης, με αυστηρούς κριτές της, πρώτα και κύρια, τους εκπροσώπους του γερμανικού κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ