Σάββατο 11 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οργή και αποτροπιασμός

Δήλωση του αγωνιστή Ντίνου Παναγιωτόπουλου

Ο αγωνιστής της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και επί πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Καλλιθέας, Ντίνος Παναγιωτόπουλος, έκφρασε χτες «την οργή και τον αποτροπιασμό του για τα συντονισμένα σχέδια της πλειοψηφίας του σημερινού δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας, με υπηρεσίες του ΥΠΠΟ, για την προκλητική απέναντι στον παλλαϊκό αγώνα του ΕΑΜ και στους νεκρούς και ζώντες αγωνιστές του, τη βάναυση απέναντι στην ιστορική αλήθεια, εξαφάνιση του κτιρίου από την αρχιτεκτονική μελέτη και τη μουσειολογική βεβήλωση του μνημείου-τυπογραφείου της ΚΕ του ΕΑΜ, που δημιούργησε το ΚΚΕ, στην οδό Σκρα 31 της Καλλιθέας».

Ο Ντίνος Παναγιωτόπουλος, επί δημαρχίας του αείμνηστου Γιάννη Γάλλου, ήταν ο δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος σε ανοιχτή, δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 25 Οκτώβρη του 1984, εισηγήθηκε την υιοθέτηση και στήριξη από το δήμο του αιτήματος της ΠΕΑΕΑ να κηρύξει το ΥΠΠΟ το σπίτι - τυπογραφείο της ΚΕ του ΕΑΜ, ιστορικό διατηρητέο μνημείο ώστε να δημιουργηθεί σ' αυτό, το Μουσείο του Τύπου της ΕΑΜικής Αντίστασης. Θυμίζουμε ότι η εισήγηση του Ντίνου Παναγιωτόπουλου εγκρίθηκε με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, απόφαση που υποβλήθηκε στις 8/11/1984 στο ΥΠΠΟ ως αίτημα του δήμου και της ΠΕΑΕΑ, το οποίο εγκρίθηκε αμέσως από την τότε υπουργό Μελίνα Μερκούρη.

Ο Ντίνος Παναγιωτόπουλος, ως δημοτικός σύμβουλος, πρωτοστάτησε δραστήρια και στις συναντήσεις-συζητήσεις που είχε το ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ Καλλιθέας με τον διάδοχο του Γ. Γάλλου - εκλεγμένο με τις ψήφους του ΚΚΕ - δήμαρχο Γιώργο Ψαλλιδόπουλο, ο οποίος ενώ δεσμεύτηκε για άμεση αγορά του σπιτιού-μνημείου και τη δημιουργία του μουσείου (υπήρχαν 100 εκατ. δρχ. για το σκοπό αυτό) ουδέποτε υλοποίησε τη δέσμευσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ