Σάββατο 11 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Φαντάσματα της αβύσσου»

Συνοδευόμενος από μια ομάδα ειδικών ναυτικών και ιστορικών, ο Τζέιμς Κάμερον, δημιουργός της μεγαλύτερης εμπορικής επιτυχίας «Τιτανικός», επιχειρεί να βρει τα αληθινά αίτια του ναυαγίου. Κάνοντας χρήση πρωτοποριακής τεχνολογίας, που δημιουργήθηκε ειδικά γι' αυτή την αποστολή, ο Κάμερον και το συνεργείο του εξερευνούν κυριολεκτικά ολόκληρο το πλοίο. Εξωτερικά και εσωτερικά όπως δεν έχει ξαναγίνει. Η προχωρημένη τεχνολογία 3D δίνει τη δυνατότητα στους θεατές να ζήσουν το ταξίδι έχοντας την αίσθηση, πως είναι κι αυτοί μέλη της ομάδας καταδύσεων, να εισχωρήσουν στα βάθη του ωκεανού και του στοιχειωμένου ναυαγίου.

Ο Κάμερον και η ομάδα του ανακαλύπτουν εκπληκτικές εικόνες και κατασκευές που είχαν παραμείνει κρυμμένες από τους εξερευνητές για πάνω από ενενήντα χρόνια και στη συνέχεια χρησιμοποιούν τις ίδιες εικόνες ως εισαγωγή στα ιστορικά γεγονότα.

Το «Φάντασμα της αβύσσου» είναι ντοκιμαντέρ - ταινία γύρω από το πλοίο που έχει γράψει τη δική του ιστορία, τόσο στη θάλασσα, όσο και στη μεγάλη οθόνη. Το αν ανακαλύπτουμε στο τέλος την αλήθεια δεν έχει και τόση σημασία, αφού ο μύθος πρέπει να παραμείνει μύθος. Αυτό που έχει πραγματικό ενδιαφέρον στο εγχείρημα του Κάμερον, που μοιάζει με εμμονή, είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιεί και ο τρόπος που μεταφέρει το θέαμα στο κοινό, κάτι μεταξύ παραμυθιού και πραγματικότητας.

Ξεχωριστή εμπειρία τρισδιάστατης πραγματικότητας που αξίζει τον κόπο. Ετσι για να δοκιμάσεις την κινηματογραφική πραγματικότητα του μέλλοντος.

«Ghosts of the abyss»

Ντοκιμαντέρ αμερικανικής παραγωγής 2003. Σκηνοθεσία: Τζέιμς Κάμερον. Με τους: Μπιλ Πάξτον, Τζέιμς Κάμερον, Δρ. Λόρι Τζόνσον, Τσαρλς Πελεγκρίνο, Ντον Λιντς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ