Τρίτη 14 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
Ασημένιος ο Κρεάνκα

Ο Κ. Κρεάνκα επί το έργον

Sportidea

Ο Κ. Κρεάνκα επί το έργον
Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Καλλίνικος Κρεάνκα στο 24ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών, που ολοκληρώθηκε στο Γιανγκουίν της Κίνας. Ο Ελληνας πρωταθλητής ηττήθηκε με 4-1 σετ στον τελικό από τον Κινέζο Μα Λιν. Μπροστά σε 4.000 φιλάθλους ο Κρεάνκα πήρε το πρώτο σετ με 11-9 κι έδειξε ότι ήταν ικανός να φθάσει στη νίκη απέναντι στο νούμερο 1 του κόσμου, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη... Ο «Καλίν» αν και ήταν πολύ καλός στο 3ο και το 5ο σετ, τα έχασε στις λεπτομέρειες και δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι καλύτερο. Ο Μα Λιν πήρε το 2ο σετ με 11-6 και τα υπόλοιπα με 11-9, 11-7 και 11-9. Οπως και να 'χει, η 2η θέση αποτελεί πολύ σημαντική επιτυχία για τον αθλητή της γαλλικής Μονπελιέ και αφήνει πολλές υποσχέσεις για διάκριση στην Ολυμπιάδα της Αθήνας.

«Μπορώ μόνο να επαναλάβω ότι ο Μα είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου. Πέτυχα να τον κρατήσω μακριά (σ.σ. εννοεί από το τραπέζι) στο πρώτο σετ το οποίο και κατάφερα να πάρω, ωστόσο αυτό ήταν όλο».

Επόμενος σταθμός του Κρεάνκα είναι η Ιαπωνία όπου από θα συνεχίσει τους αγώνες του στα όπεν του «κλειστού» επαγγελματικού σιρκουί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ