Παρασκευή 24 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Κι άλλη σκοτούρα...

Δεν τον φτάνανε τα ζοριλίκια, που τραβάει τη σήμερον ημέρα της παγκοσμιοποίησης και του τρόμου; Δεν τον φτάνουν τα φοβερά προβλήματα που βιώνει; Σ' αυτόν τον κοινό θνητό, τον άνεργο και μεροκαματιάρη, που, εκτός από τον ίδιο, έχει κι άλλα τέσσερα στόματα να θρέψει, παιδιά να σπουδάσει, κορίτσι να παντρέψει, έγνοια, μπας και περισώσει κείνο το μικρό αυθαίρετο στη Λούτσα!

Δεν τον φτάνανε τα τόσα και τόσα βάσανα; Να βάλει τώρα κι άλλη σκοτούρα στο κεφάλι; Ντέρτι και καημός τώρα που τα ράσα σηκώσανε παντιέρα! Θα γίνει ή δε θα γίνει το σχίσμα της Εκκλησίας; Τι είναι πιο καλό γι' αυτόν; Τι τον συμφέρει; Σε τι θα ωφεληθεί; Αν γίνει το σχίσμα, θα ξαναβρεί δουλιά; Κι αν δε γίνει, μήπως θα είναι καλύτερα; Θα βρεθεί λύση στα προβλήματά του; Μπρος βαθύ και πίσω ρέμα..!

Στριφογυρίζουν όλα βάναυσα μες στο μυαλό του. Κι είναι κι άνθρωπος θεοσεβούμενος. Οποτε περάσει έξω από εκκλησία κάνει τρεις φορές το σταυρό του κι έχει φιλήσει και χέρι παπά, μια και βρέθηκε στο δρόμο του. Μα, τώρα εδώ, τού έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι οι σεβασμιότατοι και αξιοσέβαστοι ιεράρχες καπηλεύονται την αφοσίωσή του και βάζουν σε δοκιμασία την πίστη του. Εκείνος - ο Ιησούς - που κάποτε βρέθηκε πάνω στο σταυρό δε νομίζει πως ποτέ θα είχε ένα τέτοιο δίλημμα!

Αναρωτιέται αν αυτή η ιστορία είναι ένα θέμα που τον αφορά! Βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Ποιος έχει το σωστό και το δίκιο και ποιος το άδικο...; Την Κική ή την Κοκό να διαλέξει; «Πάτερ ημών, για βάλε το χεράκι σου... ελέησον αυτούς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι..!».

«

Ξέρουν και παραξέρουν οι θεομπαίχτες. Συμφέροντα και κόντρα συμφέροντα. Ο οίκος του Θεού κατάντησε οίκος εμπορίου και συναλλαγών. Εγώ γι' αυτούς είμαι στην πάντα, στη γωνιά, ουσιαστικά δεν τους ενδιαφέρω, μόνο η πρωτοκαθεδρία, πώς θα μνημονευτούν, το Κύριε Ελέησον και η τσέπη τους».

Πλούσιες και φτωχές ενορίες και μητροπόλεις. Πλούσιος και φτωχός μπεζαχτάς. Ας κάτσουνε να χωρίσουνε - χωρίς να μας πολυσκοτίζουν - τ' αμπελοχώραφά τους. Να πάρει ο καθένας το μερτικό του. Υπάρχει αρκετό χρήμα στο παγκάρι να ευλογήσουνε τα γένια τους.

Μία σου και μία μου και θα βρεθεί η λύση. Γιατί αλίμονό μας, αν μας πάρουνε χαμπάρι και η ιστορία πάρει διαστάσεις, πού σε πονεί και πού σε δέρνει. Και ν' αφήσουνε την έδρα σου και την έδρα μου και οι δυο έδρες του Θεού είναι, κάτω από το βλέμμα της Παναγιάς και του Χριστού γίνεται.

Κι αυτός, κοινός θνητός, αναρωτιέται: Αν γίνει το σχίσμα, τι θα γίνουμε; Κι αν πάλι δε γίνει, τι θα φάμε;

Σώσον Κύριε τον Λαόν Σου και ευλόγησον την Κληρονομία του. Μια και μοναδική λύση. Διαχωρισμός της Εκκλησίας από το κράτος!


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ