Παρασκευή 24 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια η ΝΔ.

Ανακοίνωση της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ

Για άλλη μια φορά η μοναδική δέσμευση που ανέλαβε ο αρχηγός της ΝΔ είναι ότι θα ενισχύσει την «επιχειρηματικότητα», δηλαδή τους καπιταλιστές. Αυτό υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων με θέμα: Προοπτικές ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας», όπου μίλησε ο Κ. Καραμανλής.

«Η προσπάθειά του (αρχηγού της ΝΔ) να εκμεταλλευτεί την αγωνία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των ΕΒΕ, που συνθλίβονται από την πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και που το κόμμα του υποστηρίζει, είναι άκρως δημαγωγική και πρέπει να απομονωθεί από την πλειοψηφία των ΕΒΕ των Γιαννίνων», προστίθεται.

Στη συνέχεια η ανακοίνωση επισημαίνει πως η ΝΔ ήταν και είναι υπέρ της λεγόμενης απελευθέρωσης των αγορών που συνθλίβει τη μικρομεσαία επιχείρηση. Οτι πρώτη εκείνη σαν κυβέρνηση απελευθέρωσε τα ενοίκια, έβαλε δυσβάσταχτη φορολογία, ενώ σήμερα θεωρεί την κυριαρχία των μονοπωλιακών ομίλων σα βασικό μοχλό της οικονομίας. Οι ίδιοι οι ΕΒΕ γνωρίζουν ότι ακριβώς αυτή η κυριαρχία τους συνθλίβει και τους εξαφανίζει.

Οσο για την ανεργία και τη φτώχεια που μαστίζει την Ηπειρο, η ΝΔ φέρει σοβαρή ευθύνη, επίσης. Γιατί, η ΝΔ επέβαλε σαν κυβέρνηση και υποστηρίζει σαν αντιπολίτευση και στα πλαίσια της ΕΕ, την αθρόα εισαγωγή κτηνοτροφικών και γαλακτοκομικών προϊόντων που εκτοπίζουν την ντόπια παραγωγή και ξεκληρίζουν τους αγροτοκτηνοτρόφους των Ιωαννίνων και όλης της Ελλάδας κλπ. Τέλος, τονίζεται, η ΝΔ συμφώνησε και υπερψήφισε τη συμφωνία του Μάαστριχτ και τη «Λευκή Βίβλο» που ανατρέπουν ό,τι κατακτήσεις είχαν πετύχει οι εργαζόμενοι με σκληρούς αγώνες. Η ΝΔ, ως κυβέρνηση, πέρασε πρώτη τις αντεργατικές ασφαλιστικές ρυθμίσεις με το νόμο Σιούφα το 1992.

Η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ καλεί τους εργατοϋπαλλήλους, τους ανέργους, τη νεολαία, να μειώσουν τα εκλογικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ, που έχει μία πολιτική πρόταση για σταθερή και μόνιμη εργασία, καθολική Δημόσια, Δωρεάν Υγεία, Ασφάλιση, Παιδεία και Πρόνοια για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ