Παρασκευή 24 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Απεργιακές κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό

ΡΩΜΗ.--

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι δημοσιογράφοι του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης της Ιταλίας, σηματοδοτώντας την έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων που θα κορυφωθούν σήμερα με τη γενική 4ωρη στάση εργασίας, που έχουν προγραμματίσει τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας. Η κινητοποίηση των εργαζομένων έχει ως στόχο τις μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού συστήματος που εξήγγειλε η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.

Σήμερα, αναμένεται να παραμείνουν κλειστά (για 4 ώρες στις περισσότερες περιπτώσεις) σχολεία, ταχυδρομεία, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και εργοστάσια, ενώ δε θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς. Ο εθνικός αερομεταφορέας «Αλιτάλια» ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει συνολικά 155 πτήσεις, ενώ θα αναβληθούν και τα μισά δρομολόγια των τρένων. Τέλος, προγραμματισμένα είναι και μεγάλα συλλαλητήρια στη Ρώμη, τη Μπολόνια και τη Νάπολι.

Η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι πρότεινε την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για τους άνδρες στα 65 χρόνια και για τις γυναίκες στα 60. Επίσης, από το 2008 οι εργαζόμενοι δε θα μπορούν να βγουν στη σύνταξη εάν δεν έχουν πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές για τουλάχιστον 40 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη κυβέρνηση Μπερλουσκόνι κατέρρευσε το 1994 εν μέσω κοινωνικής κατακραυγής για τα τότε σχέδια «μεταρρύθμισης» του συνταξιοδοτικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ