Παρασκευή 24 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Αστυνομική καταστολή της αντικατοχικής εκστρατείας

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ.-- Επίθεση στα γραφεία του ΚΚ Τουρκίας στο Ντιγιαρμπακίρ πραγματοποίησε τη Δευτέρα που πέρασε η τουρκική αστυνομία - λόγω της ανάρτησης πανό, το οποίο ανέγραφε «Στο Ονομα της Αδελφότητας των Λαών: Οχι στην Κατοχή» στην κουρδική γλώσσα - όπως καταγγέλλει το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Τουρκίας, με ανακοίνωσή του που έφθασε χτες στο «Ρ».

Στην ανακοίνωση - καταγγελία τονίζεται ότι «η επίθεση αυτή καταδεικνύει ότι η τουρκική μπουρζουαζία δεν έχει καμία ανοχή έναντι των Κούρδων κομμουνιστών», ότι «θα πρέπει να είναι ο καθένας/η καθεμία έτοιμος/η για κάθε επίθεση αν είναι Κούρδος/-ισσα κομμουνιστής/-στρια... Είναι προφανές ότι η άρχουσα τάξη της Τουρκίας θα κάνει οτιδήποτε για να εμποδίσει τον κοινό αγώνα Τούρκων και Κούρδων εργαζομένων που οργανώνονται στο ίδιο σώμα, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Τουρκίας».

Το ΚΚ Τουρκίας, προστίθεται ακόμη στην ανακοίνωση, «συνεχίζει τον αποφασιστικό αγώνα του για να εμποδίσει την ένοπλη σύγκρουση με τους Ιρακινούς αδελφούς και αδελφές μας χάριν των συμφερόντων των ΗΠΑ. Ενώ οι επιτροπές που έχουμε ιδρύσει σε κάθε γωνιά της Τουρκίας, περιλαμβανομένων των περιφερειών όπου ζουν κυρίως Κούρδοι, συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους, η πολιτική δουλιά του κόμματός μας εναντίον της κατοχής γίνεται όλο και περισσότερο έντονη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ