Τρίτη 4 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Ενισχύστε τις δυνάμεις της αντίστασης»

Ανακοίνωση της «Λαϊκής Αγωνιστικής Ενότητας Φωκίδας» για τις επερχόμενες εκλογές στους αγροτικούς συνεταιρισμούς

«Να βάλουν οι αγρότες στο περιθώριο τα κόμματα και τις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν». Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση της «Λαϊκής Αγωνιστικής Ενότητας Φωκίδας», στην οποία καλούνται οι αγρότες του νομού να ενισχύσουν τις δυνάμεις που συμπαρατάσσονται με την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, στις επερχόμενες εκλογές στις Συνεταιριστικές Οργανώσεις. Η ΛΑΕ Φωκίδας, αναφερόμενη στην κατάντια των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων, σημειώνει ότι το κλείσιμο των μεγάλων συνεταιριστικών επιχειρήσεων, και η υπολειτουργία των εναπομεινάντων, οφείλεται στις καταστροφικές πολιτικές που συνειδητά ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Στόχος, αυτής της πολιτικής, ήταν να χρεοκοπήσουν στις συνειδήσεις των μικρομεσαίων αγροτών οι συνεταιρισμοί, για να τους βγάλουν στη συνέχεια από τη μέση, προς όφελος των εμποροβιομηχάνων και των πολυεθνικών. Η ΛΑΕ, επισημαίνει, ότι αυτή η αντιαγροτική - αντισυνεταιριστική πολιτική δεν αποτελεί μονόδρομο, αλλά υπάρχει λύση που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μικρομεσαίων, ο παραγωγικός συνεταιρισμός, ο οποίος, θα ασχολείται από την κοινή καλλιέργεια και παραγωγή των αγροτικών προϊόντων, μέχρι την κοινή επεξεργασία και τη διάθεση στην κατανάλωση.

Η ανακοίνωση, καταλήγει, καλώντας τους αγρότες του νομού να συμπαραταχθούν με τις δυνάμεις της ΠΑΣΥ για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και την ανασυγκρότηση του συνεταιριστικού κινήματος και την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική αναζωογόνηση της υπαίθρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ