Τρίτη 4 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΕΠΕΚ ΑΕ
Ποιος θα πληρώσει;

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Προ των ευθυνών τους θέτει το ΚΚΕ τους κυβερνώντες και τους διοικούντες της ΑΤΕ για τα προβλήματα που υπάρχουν στη συνεταιριστική βιομηχανία χοιρινού κρέατος και αλλαντικών ΣΕΠΕΚ ΑΕ στην περιοχή της Ξάνθης, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του Κόμματος Αγ. Τζέκης και Γ. Χουρμουζιάδης.

Στην Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ σημειώνονται τα παρακάτω: «Η ΣΕΠΕΚ ΑΕ, καθετοποιημένη συνεταιριστική βιομηχανία παραγωγής χοιρινού κρέατος και αλλαντικών στην περιοχή της Ξάνθης, βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση εξαιτίας της συνεταιριστικής πολιτικής των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), της τοκογλυφικής πολιτικής της ΑΤΕ, αλλά και των ενεργειών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι:

  • Να μένουν απλήρωτοι για πέντε (5) μήνες οι εργαζόμενοι που με τη δική τους δουλιά και ευθύνη παραμένει άθικτο το ζωικό κεφάλαιο της συνεταιριστικής εταιρίας.
  • Να μη δίνονται τα απαραίτητα κονδύλια για τη λειτουργία και ανάπτυξη της συγκεκριμένης βιομηχανίας».

Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι «η ευθύνη για την κατάσταση αυτή βαραίνει την κυβέρνηση και την ΑΤΕ που με τις αποφάσεις τους οδηγούν τη ΣΕΠΕΚ ΑΕ στην πλήρη απαξίωση, με στόχο το ξεπούλημα ή το κλείσιμό της προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών του κλάδου» και ρωτούν τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Γεωργίας:

  • Εάν θα δοθούν άμεσα τα χρήματα που οφείλονται στους εργαζόμενους από μισθούς και αποζημιώσεις;
  • Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να ενισχύσει την αναπτυξιακή πορεία της εταιρίας προς όφελος των εργαζόμενων, αλλά και της περιοχής γενικότερα που μαστίζεται από μεγάλη ανεργία;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ