Τρίτη 4 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Να μπει τέλος στην εργασιακή ομηρία

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση των εποχικών πυροσβεστών

Eurokinissi

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση των εποχικών πυροσβεστών
Να δοθεί τέλος στην εργασιακή τους ομηρία, ζήτησαν χτες οι συμβασιούχοι πυροσβέστες. Με πανελλαδική συγκέντρωση απαίτησαν να καλύπτουν τις ανάγκες της πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών, και, γενικότερα, της πολιτικής προστασίας, να αμείβονται ως πυροσβέστες και να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα. Αντιπροσωπείες τους επισκέφτηκαν τα κόμματα στη Βουλή και τα υπουργεία Εσωτερικών, Γεωργίας και Οικονομικών.

Σε υπόμνημά τους αναφέρουν πως, παρά το ότι το νέο καθεστώς πρόσληψης εποχικών πυροσβεστών (πρόκειται για 5.500 εργαζόμενους) είναι πιο αξιοκρατικό, «μας έθεσε σε ένα είδος εργασιακής ομηρίας, εργαζόμενοι (άγνωστο πόσο) για πέντε χρόνια, για πέντε μήνες κάθε χρόνο, ενώ τους υπόλοιπους μήνες εισπράττουμε, και όχι πάντα, το επίδομα ανεργίας». Προσθέτει ότι η πολιτεία θα μπορούσε να καλύπτει με τους εποχικούς πυροσβέστες «τις πάγιες ανάγκες όχι μόνο καταστολής, αλλά και πρόληψης της Πυροσβεστικής (3.500 κενές οργανικές θέσεις), των δασαρχείων (αναδασώσεις, χαράξεις αντιπυρικών ζωνών, προστασία και πρόληψη των πυρκαγιών όλο το χρόνο) και τέλος τη λειψή από προσωπικό, πολιτική προστασία». Γι' αυτό ζητούν να υπαχθούν στον ν. 3174/2003 (σ.σ. αφορά την πολιτική προστασία) για εξάμηνη απασχόληση στην αντιμετώπιση ειδικών περιβαλλοντικών αναγκών.

Επίσης, ζητούν την άμεση καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων (εκτός έδρας, υπερωριακές ώρες εργασίας και νυκτερινά) που τα περιμένουν από το...2001, την άμεση υπαγωγή του επαγγέλματός τους στις διατάξεις περί επικίνδυνων και ανθυγιεινών, τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των συμβασιούχων που έχουν συμπληρώσει προϋπηρεσία 24 μηνών, σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, όπως και να λαμβάνεται υπόψη στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας η προϋπηρεσία τους, για να αμείβονται ως πυροσβέστες και όχι ως ανειδίκευτοι εργάτες. Παράλληλα, να προηγούνται στους διαγωνισμούς της Πυροσβεστικής για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με διπλή μοριοδότηση και να προσλαμβάνονται μόνο όσοι έχουν εμπειρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ