Τρίτη 4 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βράβευσαν τον Γιάννη Διακογιάννη

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση για τη βράβευση του Γ. Διακογιάννη
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση για τη βράβευση του Γ. Διακογιάννη
«Οι ΗΠΑ ακρωτηρίασαν το μέλλον των παιδιών του Ιράκ». Με αυτά τα λόγια, ο Γιάννης Ε. Διακογιάννης προσέφερε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, το οποίο συνόδευε το βραβείο «Ελένη Βλάχου», στην οργάνωση «Γιατροί της Καρδιάς» για να διατεθούν στα άρρωστα παιδιά του Ιράκ.

Η τελετή για την πρώτη απονομή του ελληνογερμανικού βραβείου δημοσιογραφίας «Ελένη Βλάχου», από τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Απ. Κακλαμάνη, στον δημοσιογράφο Γ. Διακογιάννη, πραγματοποιήθηκε χθες στο μέγαρο της παλιάς Βουλής.

«Χρέος ενός δημοσιογράφου είναι να ελέγχει και να παλεύει ενάντια στην εξουσία και να αντιστέκεται», επισήμανε ο Γ. Διακογιάννης και συμπλήρωσε: «Οι δημοσιογράφοι έρχονται αντιμέτωποι με πολλά συμφέροντα και αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο της απόλυσης και της αλλαγής των γραπτών τους. Θέλω, όμως, να πιστεύω ότι το βραβείο αυτό εκφράζει τον αγώνα της μαχητικής δημοσιογραφίας, που παλεύει ενάντια σε όλα αυτά». Κλείνοντας, ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στον πόλεμο του Ιράκ. «Αισθάνομαι, είπε, ευθύνη, γιατί πιστεύω ότι η Ευρώπη θα έπρεπε να κρατήσει άλλη στάση».

Ο Απ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι «στο πρόσωπο του Γ. Διακογιάννη αποκτά ουσία» και πρόσθεσε ότι είναι παρήγορο το γεγονός «ότι υπάρχουν ακόμα δημοσιογράφοι που τολμούν». Ο Ε. Αντώναρος, πρόεδρος της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου και μέλος της κριτικής επιτροπής του βραβείου, σημείωσε τη σχεδόν ομόφωνη απόφαση για την απονομή του στον συγκεκριμένο δημοσιογράφο, τον οποίο και χαρακτήρισε «θαυμάσιο λειτουργό της ελληνικής δημοσιογραφίας».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Γερμανός πρέσβης Α. Σπίγκελ, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, ο Μπ. Αγγουράκης, ο Ν. Καραντηνός, ο Γ. Καψής, ο Δ. Τσοβόλας, ο Θ. Ρουσόπουλος, ο Γ. Α. Μαγκάκης, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και άνθρωποι των Γραμμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ