Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ
Εμπορευματοποιείται η ανακύκλωση

Την καθολική αντίδραση των κατοίκων του Δήμου Θέρμης προκαλεί η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να λειτουργήσει εργοστάσιο διαλογής ανακυκλώσιμων απορριμμάτων στη Ραιδεστό στα όρια των Δήμων Θέρμης και Μίκρας. Το εργοστάσιο διαλογής κι όχι ολοκληρωμένης ανακύκλωσης θα κατασκευαστεί από την ΕΕΑΑ, μια ανώνυμη εταιρία στην οποία συμμετέχει κατά 35% η ΚΕΔΚΕ και κατά 65% μεγάλες εταιρίες που χρησιμοποιούν ή παράγουν υλικά συσκευασίας.

Η «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση» του Δήμου Θέρμης καλεί τους κατοίκους της περιοχής να επαγρυπνούν για να μην περάσει η συγκεκριμένη πρόταση για το λόγο ότι κάτι τέτοιο συμφέρει μόνο τις εταιρίες μετόχους της ανώνυμης εταιρίας κι όχι τους δημότες. Οπως εξηγεί, δεν παρέχονται με τα σημερινά δεδομένα οι ασφαλέστερες δυνατές εγγυήσεις για το περιβάλλον από τη διαδικασία διαλογής που θα είναι στα χέρια ιδιωτών ούτε και διασφαλίζεται η αναγκαία για την ανακύκλωση υποδομή. Τέλος, δίνει δωρεάν σε ιδιωτική εταιρία για 25 χρόνια δημοτική γη χωρίς κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα και δεν υπολογίζει και άλλες αρνητικές συνέπειες.

Επίσης, η «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση» καλεί τους δημότες της Θέρμης να διεκδικήσουν ουσιαστικές παρεμβάσεις για την προώθηση της ιδέας της ανακύκλωσης με συνθήκες που θα διασφαλίζουν την ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος(κατάλληλη χωροθέτηση, αυστηροί τεχνικοί όροι συλλογής, διαλογής και επεξεργασίας και διασφάλιση της τήρησής τους με διαχείριση από τους ΟΤΑ). Με διαδικασίες (άμεσος έλεγχος όλου του κυκλώματος από τους ΟΤΑ) που θα αποτρέπουν την εμπορευματοποίηση της ιδέας της ανακύκλωσης σε όφελος των λίγων ισχυρών του πλούτου που στην πραγματικότητα μπρος στα κέρδη τους αδιαφορούν τόσο για την ανακύκλωση όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ