Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΓΕΝΕΥΗ.- Βιασμούς και εφιαλτικά βασανιστήρια σε βάρος γυναικών από 5 έως 80 ετών από ξένους στρατιώτες, κυβερνητικά στρατεύματα και αντάρτες στη ΛΔ Κονγκό μετά την έναρξη του πολέμου το 1998, καταγγέλλει νέα έκθεση του ΟΗΕ.Το ίδιο 24ωρο, ο Κογκολέζος Πρόεδρος Τζόζεφ Καμπίλα συναντούσε στην Ουάσιγκτον τον Πρόεδρο Τζ. Ου. Μπους, ζητώντας του συνέχιση της «ανθρωπιστικής και οικονομικής βοήθειας»...

ΓΟΥΙΝΤΧΟΕΚ.- Σε καταλήψεις αγροκτημάτων της μειοψηφίας λευκών μεγαλογαιοκτημόνων θα προβούν την ερχόμενη βδομάδα στη Ναμίμπια οργανώσεις φτωχών καλλιεργητών δίχως γη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποτυχημένη κυβερνητική πολιτικής αναμοιρασμού των καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

ΜΑΠΟΥΤΟ.- Την οικοδόμηση εργοστασίου στη Μοζαμβίκη, που θα παράγει φάρμακα για την καταπολέμηση του AIDS, αναλαμβάνει η Βραζιλία, σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του Βραζιλιάνου Προέδρου Λούις Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Μαπούτο.

ΣΚΟΠΙΑ.- Σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του προχωρεί σήμερα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, με στόχο, όπως ισχυρίστηκε, «ένα πιο αποτελεσματικό σχήμα», που θα αναχαιτίσει την καλπάζουσα ανεργία και θα προσελκύσει «ξένες επενδύσεις».

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Ο ψυχασθενής, θανατοποινίτης Τζέιμς Γουίλι Μπράουν εκτελέστηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης σε φυλακές της πολιτείας της Τζόρτζια. Ο εκτελεσθείς έπασχε από παράνοια με σχιζοφρενικές τάσεις, μία πάθηση που διαγνώστηκε 17 φορές σε σχετικές εξετάσεις, όμως η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε πως ήταν «ικανός» για να εκτελεστεί. Μαζί με τον Μπράουν, 58 είναι οι θανατοποινίτες που έχουν εκτελεστεί στις ΗΠΑ από τις αρχές του χρόνου.

ΜΠΕΛΦΑΣΤ.- Αστυνομική πηγή στο Μπέλφαστ δήλωσε χθες ότι ένας άνδρας, Αλγερινής υπηκοότητας, ύποπτος «για δεσμούς με την Αλ Κάιντα ή και συνεργασία με άλλες ισλαμικές οργανώσεις ή τρομοκράτες στη Μέση Ανατολή», συνελήφθη και ανακρίνεται.

ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ.- Σε συμφωνία για τη συγκρότηση τρικομματικής κυβέρνησης στην Καμπότζη υπό τον πρωθυπουργό Χουν Σεν κατέληξαν χτες τα τρία μεγαλύτερα κόμματα της χώρας, σε μία προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε μετά τις εκλογές του περασμένου Ιούλη, οπότε κανένα κόμμα δεν κατάφερε να κατακτήσει την πλειοψηφία των εδρών της Βουλής.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Σε συνεργασία με τις αρχές δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, η εταιρία «Microsoft» ανακοίνωσε χτες την έναρξη προγράμματος αμοιβών ύψους πέντε εκατομμυρίων δολαρίων σε όποιους βοηθήσουν στον εντοπισμό και σύλληψη όσων σχεδίασαν και διέσπειραν ηλεκτρονικούς ιούς, όπως οι «MSBlast.A», και «SoBig», που μόλυναν πρόσφατα πλήθος υπολογιστών σ' όλο τον κόσμο, με Δούρειο Ιππο τα κενά κενών ασφαλείας στο λειτουργικό σύστημα WINDOWS.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ