Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Προωθεί τη μερική απασχόληση

Την απόφαση για πρόσληψη ενενήντα τριών εργαζομένων με τη μορφή της μερικής απασχόλησης, πήραν κατά πλειοψηφία οι παρατάξεις που στηρίζονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Περιστερίου. Με τον τρόπο αυτό, σπεύδουν να υλοποιήσουν τον αντεργατικό νόμο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο.

Η «Πρωτοβουλία Αγωνιστική Συμπαράταξη», που ψήφισε κατά αυτής της απόφασης, ανέδειξε τον αντιδραστικό χαρακτήρα του νόμου που οδηγεί στην παραπέρα αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα. Ενώ επισήμανε ότι ευθύνες για την υλοποίηση αυτής της πολιτικής έχουν και τα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αντί να εκφράζουν τα συμφέροντα του λαού, ταυτίζονται πλήρως με τις επιλογές του κεφαλαίου και της κυβέρνησης.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου λήφθηκε ενάντια στις θέσεις των εργαζομένων του δήμου, που με ομόφωνο ψήφισμα της γενικής τους συνέλευσης ζήτησαν από το δήμο να μην προχωρήσει στην αποδοχή της μερικής απασχόλησης. Οπως αναφέρεται στο ψήφισμα, με το νόμο αυτό η κυβέρνηση επιδιώκει την ανατροπή της σταθερής και μόνιμης εργασίας, την ισοπέδωση των ήδη λεηλατημένων ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων και την εξάρτηση και την πολιτική αιχμαλωσία όλο και περισσότερων ανέργων με την ψευδαίσθηση της απασχολησιμότητας. Ηδη, επισημαίνουν, σε επίπεδο δήμου ένας στους τρεις εργαζόμενους εργάζεται με ημερομηνίας λήξης, καθώς απασχολείται μέσω Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης, με 8μηνες συμβάσεις, σε προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ