Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Εγκληματικές ελλείψεις θέτουν σε κίνδυνο εργαζόμενους και ασθενείς

Τη συνεχιζόμενη για χρόνια εγκληματική αδιαφορία των διοικήσεων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ) και του Περιφερειακού Συστήματος Υγείας (ΠεΣΥ) Κρήτης, που έχει ως αποτέλεσμα να δηλητηριάζονται καθημερινά οι εργαζόμενοι, οι ασθενείς και οι επισκέπτες από τα απόβλητα του κατεστραμμένου κλιβάνου αποτέφρωσης των μολυσματικών απορριμμάτων του νοσοκομείου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων (ΑΣΕ) του νοσοκομείου.

Οπως υπογραμμίζει η ΑΣΕ, πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η εδώ και χρόνια συνεχιζόμενη καταστροφή του κλιβάνου αποτέφρωσης, με την κατάρρευση και της καμινάδας του και παρά τις γραπτές και προφορικές αναφορές των εργαζομένων και τις δεσμεύσεις των υπευθύνων, τίποτα δεν έγινε έως σήμερα για τη λύση του προβλήματος. «Η ευθύνη ανήκει πλέον και στον ίδιο τον υπουργό Υγείας Κ. Στεφανή», επισημαίνει η ΑΣΕ, τονίζοντας ότι ο κλίβανος αποτέφρωσης εδώ και χρόνια λειτουργεί σαν ανοιχτό βαρέλι καύσης απορριμμάτων και οι αποπνικτικοί μαύροι καπνοί του, γεμάτοι διοξίνες απ' την καύση και PVC υλικών (αρκεί ένα τρισεκατομμύριο του γραμμαρίου διοξίνης, για να προκαλέσει καρκίνο) πνίγουν τους χώρους, όταν επικρατεί άπνοια. Οπως τονίζει η Παράταξη, όταν φυσάει αέρας μολύνει τις κλινικές του νοσοκομείου, τον παιδικό σταθμό, την κουζίνα, όλους τους χώρους του νοσοκομείου, ενώ κατά καιρούς έρχονται και από άλλα νοσοκομεία λοιμώδη απορρίμματα για αποτέφρωση.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει στο απροχώρητο και ζητά το άμεσο κλείσιμο του αποτεφρωτή. Επίσης, την κατασκευή, εκτός νοσοκομείου, νέας μονάδας ασφαλούς διαχείρισης των μολυσματικών απορριμμάτων με σύγχρονες τεχνολογίες αποστείρωσης και απολύμανσης, που να παρέχουν καταστροφή των μολυσματικών και παθογόνων παραγόντων χωρίς ρύπανση του περιβάλλοντος, χωρίς κινδύνους για την υγεία των εργαζόμενων και των πολιτών.

Και ...κουβάδες
με την πρώτη βροχή

Η ΑΣΕ υπογραμμίζει ακόμα ότι με τις πρώτες σταγόνες βροχής, μπήκαν πάλι φέτος σε «υπηρεσία» κουβάδες και λεκάνες για τη συλλογή των νερών, που στάζουν από διάφορα σημεία της οροφής του νοσοκομείου. «Το σύγχρονο Ολυμπιακό Νοσοκομείο μας που ετοιμάζεται να εισάγει σε λίγο σύγχρονα πανάκριβα συστήματα προστασίας από τη βιοτρομοκρατία, δεν μπορεί να σταματήσει τη βροχή, που διαποτίζει τις οροφές και δημιουργεί τριτοκοσμική εικόνα και επικίνδυνες καταστάσεις σε διάφορα τμήματα και κλινικές του», τονίζεται στην ανακοίνωση. Και ενώ η κτιριακή εγκατάλειψη του ΠαΓΝΗ είναι εμφανής, η διοίκηση προσπαθεί με μπαλώματα να διορθώσει τα αδιόρθωτα και σχεδιάζει κατασκευή νέου ορόφου.

Μετά από αυτά, η ΑΣΕ ζητά την άμεση υλοποίηση της μελέτης επισκευής των κατασκευαστικών λαθών, ατελειών και αστοχιών που, αν και από πολλά χρόνια έχει εκπονηθεί, μένει στα συρτάρια των διοικήσεων, λόγω έλλειψης χρημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ