Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Αδειάζουν» τον Ευαγγελισμό για το Αττικόν

Διαμαρτυρία της ΕΙΝΑΠ και των συνδικαλιστικών και επιστημονικών οργάνων του Ευαγγελισμού

Με το άδειασμα του Ευαγγελισμού από προσωπικό και μηχανήματα επιχειρείται η λειτουργία του Αττικού καταγγέλλουν, με κοινή ανακοίνωσή τους η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και το Σωματείο των Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό.

Απ' τον Ευαγγελισμό θα μεταφερθεί στο Αττικόν η Β' Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική «χωρίς όμως οι υπουργοί Υγείας και Παιδείας να έχουν πάρει κανένα μέτρο για την αναπλήρωση του κενού σε προσωπικό και εξοπλισμό», όπως καταγγέλλουν η ΕΙΝΑΠ και το σωματείο και τονίζουν: «Με το "ξεγύμνωμα" της Β' Παθολογικής θα προκύψουν τεράστια λειτουργικά προβλήματα στις γενικές εφημερίες και στη νοσηλεία των ασθενών, ενώ η υπερεντατικοποίηση της δουλιάς ειδικά στους Παθολογικούς Τομείς θα "γονατίσει" στην κυριολεξία γιατρούς και νοσηλευτές». Ζητούν να παραμείνει η Β' Παθολογική ως κλινική του ΕΣΥ, ενώ για την παραμονή της η «δαπάνη είναι μόνο μια απλή υπουργική απόφαση». Επίσης, ζητούν τη στελέχωση της κλινικής με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να αντικατασταθούν το γρηγορότερο δυνατόν όσα μηχανήματα μεταφέρθηκαν στο Αττικόν.

Ηδη άρχισε η συλλογή εκατοντάδων υπογραφών στο κείμενο του Σωματείου και της ΕΙΝΑΠ, με το οποίο έχουν συνταχθεί το Επιστημονικό Συμβούλιο και ο Παθολογικός Τομέας του Ευαγγελισμού. Οπως καταγγέλλει η πενταμελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στον Ευαγγελισμό για το θέμα έχουν ενημερωθεί προσωπικά ο υπουργός Υγείας Κ. Στεφανής και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Χ. Σοφιανός, αλλά τηρούν «σιγήν ιχθύος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ