Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Ολοι στη μάχη για την επιτυχία της

Στο δρόμο και οι συνταξιούχοι την ίδια μέρα

Με όλες τους τις δυνάμεις έχουν μπει οι συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Οικοδόμων αλλά και οι ίδιοι οι οικοδόμοι στη μάχη της προετοιμασίας και της οργάνωσης της Πανελλαδικής 24ωρης απεργίας στις 26 Νοέμβρη και των συγκεντρώσεων στην Αθήνα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 10 π.μ. και στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας. Το κάλεσμα της μαζικής συμμετοχής και στην απεργία και στις συγκεντρώσεις και να νεκρώσουν εκείνη την ημέρα τα εργοτάξια και τα γιαπιά φτάνει παντού.

Στα τα πλαίσια της προετοιμασίας της απεργίας ήδη έχουν γίνει δύο συνελεύσεις στην Αρτα με τις διοικήσεις των σωματείων της Δυτικής Ελλάδας και στη Λάρισα με τις αντίστοιχες της Θεσσαλίας, ενώ αυτή την Κυριακή θα γίνει Παμμακεδονική σύσκεψη στις 10 π.μ. στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Την ίδια μέρα στους δρόμους κατεβαίνουν και πάλι οι συνταξιούχοι όλης της χώρας. Το νέο αγωνιστικό κάλεσμα απευθύνουν οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ- ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ που διοργανώνουν συγκεντρώσεις στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα στις 26 Νοέμβρη. Στην ανακοίνωση κάλεσμα οι Ομοσπονδίες των συνταξιούχων περιγράφουν την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι συνταξιούχοι από την εφαρμοζόμενη πολιτική που συνεχίζει και εντείνει την επίθεση στα εισοδήματα, στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα. Την ακρίβεια που οργιάζει, το χειμώνα που έχει μπει για τα καλά και τους συνταξιούχους να μην μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο. Μαζί με όλα αυτά, επισημαίνουν, έχουμε και την απαράδεκτη πρόκληση του υφυπουργού Ρ. Σπυρόπουλο που είπε μέσα στη Βουλή ότι οι συνταξιούχοι είναι εύποροι, δηλαδή πλούσιοι, όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι πάνω από 800.000 συνταξιούχοι όλων των Ταμείων παίρνουν από 70.000 μέχρι 150.000 δραχμές όταν το όριο φτώχειας για ένα ζευγάρι είναι πάνω από 200.000 δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ