Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αλληλεγγύη στον Σλ. Μιλόσεβιτς

Ψήφισμα της ΕΔΥΕΘ θα παραδοθεί στο προξενείο Σερβίας - Μαυροβουνίου

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) ενώνει τη φωνή της με όλους τους φορείς και τα κινήματα, που αυτές τις μέρες στη Χάγη και σ' όλη την Ευρώπη καταγγέλλουν τη δίκη σκοπιμότητας και δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και στην πάλη του γιουγκοσλαβικού λαού. Σήμερα, στις 7 το απόγευμα, αντιπροσωπεία της ΕΔΥΕΘ θα παραδώσει στο Προξενείο Σερβίας - Μαυροβουνίου, το σχετικό ψήφισμα που εκδόθηκε στα πλαίσια της Πανθεσσαλονίκειας Συνδιάσκεψής της.

«Ο πόλεμος που εξαπέλυσε ο ιμπεριαλισμός απέναντι στο γιουγκοσλαβικό και τους υπόλοιπους λαούς της Βαλκανικής δεν έχει τελειώσει ακόμα. Στην προσπάθειά τους, αυτή τη φορά, να καταδικάσουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τους λαούς που σήκωσαν το ανάστημά τους εκείνη την περίοδο και καταδίκασαν το ΝΑΤΟικό έγκλημα, οι ιμπεριαλιστές εμπνεύστηκαν και διεξάγουν τη δίκη του ηγέτη του γιουγκοσλαβικού λαού Σλ. Μιλόσεβιτς», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΥΕΘ.

Σχετικά με τη σκοπιμότητα της δίκης, η ΕΔΥΕΘ θυμίζει πως «στα εδώλια της κας Ντελ Πόντε δεν κάθεται ούτε ένας από εκείνους τους ΝΑΤΟικούς αξιωματούχους που διέταξαν τις σφαγές στο Αλέξινατς, ούτε ένας από εκείνους που ναρκοθέτησαν την υγεία των λαών όλης της Βαλκανικής με τα όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου και, κυρίως, ούτε ένας από τους πολιτικούς προϊστάμενους της επιχείρησης διάλυσης και διαμελισμού σε σφαίρες επιρροής της παλιάς Γιουγκοσλαβίας».

Εξάλλου, τονίζει πως η δίκη αυτή αποτελεί απειλή για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, όλους τους λαούς, διότι, πέρα από την προσπάθεια να καθαγιαστούν τα ΝΑΤΟικά εγκλήματα, κυρίως επιδιώκεται «μέσα από τις χαλκευμένες κατηγορίες να σταλεί το μήνυμα στους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο (ανάμεσά τους και στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού), που κατήγγειλαν τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ και με κάθε μέσο μαχητικά αντιστάθηκαν στους ιμπεριαλιστές, να σκύψουν το κεφάλι, να αποδεχτούν την επιβολή της Νέας Τάξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ