Κυριακή 16 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
Οι ακατάλυτοι δεσμοί και η δουλιά κάνουν τη διαφορά!

Τα 70% του πλάνου της κάλυψε η Οργάνωση!

Οι ακατάλυτοι δεσμοί του ΚΚΕ με τους ναυτεργάτες, δεσμοί που ατσαλώνονται καθημερινά από την πρωτοπόρα δράση της ιστορικής Κομματικής Οργάνωσης Ναυτεργατών του ΚΚΕ, μέσα και έξω από τα καράβια, γίνονται χειροπιαστοί και από την πρωτιά που σημείωσε η ΚΟΝ, καλύπτοντας από την πρώτη κιόλας μέρα της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος το 45,45% του πλάνου της, ενώ την περασμένη Παρασκευή έφτασε να καλύψει το 70%!

Οπως μας είπε ο γραμματέας της ΚΟΝ Γιώργος Βρανάς, κάθε μέρα από τα ξημερώματα τα μέλη και τα στελέχη της ΚΟΝ βρίσκονται μέσα στα καράβια, στις ναυτικές σχολές, στα στέκια των ανέργων του κλάδου, για να μεταφέρουν τη φωνή του ΚΚΕ, να οργανώσουν τους νέους αγώνες που έρχονται ενάντια στην ασύδοτη δράση των εφοπλιστών και όχι μόνον αυτό: «Κάθε μέρα - συνεχίζει ο Γ. Βρανάς - κουβεντιάζουμε με τους συναδέλφους. Εχουμε ανοίξει τη συζήτηση με όλους. Τους συνταξιούχους, τους εν ενεργεία ναυτεργάτες και με τους νέους, την καινούρια βάρδια, για να προβληματίσουμε τη σκέψη τους, για να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα και να δουν ότι η διέξοδος είναι στη συστράτευσή τους με το ΚΚΕ, στον αγώνα, με προοπτική το λαϊκό μέτωπο, τη λαϊκή οικονομία για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες της ναυτεργατικής, συνολικά της λαϊκής οικογένειας». Και σύμφωνα με τον γραμματέα της ΚΟΝ, τα συμπεράσματα αυτά μπορούν οι ναυτεργάτες να τα βγάλουν, αρκεί να σκεφτούν τους άγριους ξυλοδαρμούς και τη φυλακή στα Λιμεναρχεία, τόσο με τις κυβερνήσεις της ΝΔ, όσο και με του ΠΑΣΟΚ. Να θυμηθούν την επιβολή ακόμα και του έσχατου μέτρου του στρατιωτικού νόμου, που επέβαλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την πλήρη στήριξη της ΝΔ στους ναυτεργάτες, επειδή ζήτησαν λίγα παραπάνω ψίχουλα στις συντάξεις.

Σύμφωνα με τον γραμματέα, απο την ως τώρα κάλυψη του οικονομικού πλάνου της ΚΟΝ, γίνεται φανερό ότι, όχι μόνον οι θέσεις του ΚΚΕ έχουν απήχηση στον κλάδο των ναυτεργατών, «αλλά έχουμε και άλλες δυνατότητες που δεν τις έχουμε εκμεταλλευτεί. Επομένως, ακόμα πιο οργανωμένα, αποφασιστικά και δυναμικά, πρέπει να ριχτούμε στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης, στον αγώνα για την ενίσχυση του ΚΚΕ, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και των πολιτικών της εκπροσώπων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ