Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Εκοψαν αυθαίρετα δύο υποψήφιους του ΚΕΚΡ - ΚΚΡ

Καταγγελία της ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας - Κόμματος Κομμουνιστών Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΚΚΡ)

Σε σοβαρές καταγγελίες σε βάρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής (ΚΕΕ) προχώρησε η ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας - Κόμματος των Κομμουνιστών Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΚΚΡ), μετά τον αυθαίρετο αποκλεισμό δύο υποψηφίων του κόμματος στις 8η και 179η μονοεδρικές περιφέρειες της Ρωσίας.

Η ΚΕ του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ καταγγέλλει ανοιχτά τον πρόεδρο της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής (ΚΕΕ) ο Α. Βεσνιακόφ ότι ουσιαστικά «συμμετέχει στην εκλογική εκστρατεία υπέρ του κόμματος της εξουσίας».

Στην 8η εκλογική περιφέρεια η τοπική εκλογική επιτροπή ακύρωσε 667 υπογραφές υποστήριξης από τις 5.137 που κατέθεσε ο Α. Ρουμπάν, υποψήφιος του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ, με στόχο να μειωθούν οι υπογραφές κάτω από αναγκαίο όριο των 4.513 που απαιτούνταν σ' αυτήν τη μονοεδρική και να ακυρωθεί η υποψηφιότητα του κομμουνιστή υποψηφίου. Οπως καταγγέλλεται, η όλη μεθόδευση έγινε με χοντροκομμένο τρόπο, παραβιάζοντας τους σχετικούς νόμους.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην 179η εκλογική περιφέρεια της πόλης Τιουμέν, η περιφερειακή επιτροπή καθώς και η ΚΕΕ κατηγορηματικά αρνήθηκαν να καταγράψουν τον Αλεξάντρ Τσερεπάνοφ, Α' Γραμματέα της Οργάνωσης Περιοχής του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ ως υποψήφιο στις εκλογές για την Κρατική Δούμα. Κι αυτό γιατί το στέλεχος του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ, που ως τα σήμερα είναι ο μοναδικός κομμουνιστής βουλευτής στην τοπική Δούμα, τοποθέτησε στη θέση του «εξουσιοδοτημένου του προσώπου» τον Βλ. Ματάεφ, μέλος της ΚΕ του κόμματος, που είναι ταυτόχρονα και βοηθός βουλευτή (του Τσερεπάνοφ) στην τοπική Δούμα. Αυτό θεωρήθηκε πως έρχεται σε αντίθεση με τον εκλογικό νόμο όπου υπάρχει το ασυμβίβαστο «χρησιμοποίησης των πλεονεκτημάτων του υπηρεσιακού αξιώματος». Με αυτή τη λαθροχειρία αποκλείστηκε από τις εκλογές ο Α. Τσερεπάνοφ!

Οπως όμως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΚΕ του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ, το παραπάνω «ασυμβίβαστο» δεν ισχύει «όταν πρόκειται για τους εκπροσώπους των πολιτικών δυνάμεων που υποστηρίζουν τον Πρόεδρο. Ετσι, ο επικεφαλής της ΚΕΕ εξήγησε στους πολίτες της Ρωσίας πως οι υπουργοί Γκριζλόφ και Σόιγκου μπορούν να καθοδηγήσουν το κόμμα "Ενιαία Ρωσία", μια και τυπικά δεν είναι μέλη του! Οπως και ότι η πολύμηνη, καθημερινή και επεξεργασμένη προπαγάνδα που κάνουν από τα ΜΜΕ αυτοί οι υπουργοί και ο ίδιος ο Πρόεδρος δεν έρχονται σε αντίθεση με τον νόμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ