Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οπου δεν πέφτουν οι τιμές...

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, διαπιστώνοντας πως η έξαρση της ακρίβειας διογκώνει καθημερινά τη λαϊκή δυσφορία και, φυσικά, το πολιτικό κόστος για το κυβερνών κόμμα, διόρισε το περασμένο καλοκαίρι τον Κίμωνα Κουλούρη στο υφυπουργείο Ανάπτυξης. Toυ ζήτησε να κάνει ό,τι μπορεί - στα πλαίσια της ελεύθερης αγοράς και της δεδομένης ασυδοσίας των κερδοσκόπων - προκειμένου να περιοριστεί η ακρίβεια, αν είναι δυνατό, μέχρι τις εκλογές. Αναλαμβάνοντας να σώσει τους καταναλωτές από την ακρίβεια και το κόμμα του από το πολιτικό κόστος που τροφοδοτεί η ακρίβεια, ο υφυπουργός ξεκίνησε συναντήσεις με τις συντεχνίες των μεγαλοεπιχειρηματιών, παρακαλώντας τους «να κάνουν κράτει» στις αυξήσεις τιμών μέχρι τις εκλογές!

Φροντίζοντας, μάλιστα, να αποδείξει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι με το μέρος των εργαζομένων και πως - αν χρειαστεί - τρίζει τα δόντια του στους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου - ο υφυπουργός υπέγραψε και μερικές αγορανομικές διατάξεις, με τις οποίες επέβαλε πλαφόν στις τιμές ή διατίμηση σε ορισμένα προϊόντα (πατάτες, υγρά καύσιμα κλπ.), με διάρκεια ισχύος από μερικές μέρες μέχρι μερικές βδομάδες! Στη συνέχεια, έβγαινε στα κανάλια και δήλωνε με ύφος, πως «απ' όπου περνάει ο Κίμων, πέφτουν οι τιμές»!

Χτες, όμως, ο Κίμωνας, έχασε την ψυχραιμία του. Μην μπορώντας πλέον να πείσει ότι το «μαύρο» είναι «άσπρο», αποχώρησε από τη συζήτηση που είχε σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 με τον αντιπρόεδρο της Ενωσης Καταναλωτών. Οταν ο δεύτερος του είπε πως η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται με ευχές, «συμφωνίες κυρίων» και... παρακάλια, ο «ήρεμος» Κίμωνας, εξοργίστηκε δήλωσε προς το συντονιστή της Εκπομπής Γ. Παπαδάκη «δε θα μου καθορίσετε εσείς τους συνομιλητές» και πετώντας τα μικρόφωνα, αποχώρησε, λέγοντας ...ευγενικά, «την παναγία σας γαμώ»!

Είπε κανείς τίποτε, για αλαζονεία της εξουσίας; Είπε κανείς τίποτε, για νέο ήθος και ύφος, που διακατέχει την κομματική και κυβερνητική εξουσία του ΠΑΣΟΚ; Αν ο Κίμωνας εξοργίστηκε, επειδή διαπίστωσε πως το «δούλεμα δεν περνάει», καιρός είναι να εξοργιστούν και οι εργαζόμενοι καταναλωτές που πληρώνουν πολύπλευρα και πολύμορφα τις συνέπειες της ακρίβειας και της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής. Καιρός είναι να μαυρίσουν στις ερχόμενες εκλογές, τον Κίμωνα, τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ και όλους εκείνους που από κοινού, υπερασπιζόμενοι την «ελεύθερη αγορά», στην πράξη υπερασπίζονται το μεγάλο κεφάλαιο.


Λ.Τ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ