Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η ιστορία φαίνεται να έχει κάτι το στημένο...

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις νέες επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου στην εκπομπή «VIP» του τηλεοπτικού δικτύου NOVA σχετικά με τις βομβιστικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, απάντησε:

«Πέρα από τη λύπη και τη συναισθηματική φόρτιση που διέπει τον καθένα και την καθεμιά, υπάρχουν πάρα πολλά ερωτηματικά. Ολη αυτή η ιστορία μού φαίνεται ότι έχει και κάτι το στημένο. Βεβαίως, ομολογώ ότι δεν μπορώ να το αποδείξω. Αλλά, ξέρετε, δεν μπορώ να φανταστώ ότι αυτά τα γεγονότα υπηρετούν απλώς την έκφραση μιας αγανάκτησης γύρω από ένα πρόβλημα κοινωνικό. Η πρώτη βομβιστική ενέργεια μπορούσε να αξιοποιηθεί από τη μεριά της κυβέρνησης του Ισραήλ και οι σημερινές ενέργειες μπορούν να αξιοποιηθούν θαυμάσια από τους Αμερικανούς και τη Μεγάλη Βρετανία. Εκτός εάν - και αυτό με ερωτηματικό, πρέπει να περιμένουμε - έχει να κάνει με εσωτερικούς σχεδιασμούς στην Τουρκία.

Δεν ταυτίζουμε την "Αλ Κάιντα" με αυτό που λέμε πολιτική παρέμβαση του Ισλάμ. Το Ισλάμ έχει πολλά ρεύματα και πολλές μορφές έκφρασης. Κατά τη γνώμη μας η "Αλ Κάιντα" έχει κάτι το ιδιαίτερο. Είναι μια οργάνωση-μηχανισμός που μπορεί να δημιουργεί ρίγη συγκίνησης σε ευρύτερες ισλαμικές λαϊκές μάζες, όμως οι σκοποί που εξυπηρετεί είναι πολύ συγκεκριμένοι. Δε θέλουμε να την ταυτίσουμε με ένα κίνημα λαών, έστω και αν ασκεί κάποια επίδραση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ