Σάββατο 29 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ξεκίνημα νέων αγώνων

Τη Δευτέρα πραγματοποιείται το 18ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος - Ακροάματος

Από παγκαλλιτεχνική διαμαρτυρία έξω από το ΥΠΠΟ

Eurokinissi

Από παγκαλλιτεχνική διαμαρτυρία έξω από το ΥΠΠΟ
Το 18ο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος -Ακροάματος (ΠΟΘΑ) πραγματοποιείται τη Δευτέρα (9πμ-7μμ) στο ξενοδοχείο «Τιτάνια». Οι 39 σύνεδροι αντιπροσωπεύουν τα 15 σωματεία - μέλη της και τα προεδρεία τους. Το συνέδριο θα εξετάσει τα προβλήματα των εργαζόμενων στο θέαμα - ακρόαμα και θα εκλέξει τα νέα όργανα. Στις αρχαιρεσίες συμμετέχουν τρεις συνδυασμοί.

Στη διακήρυξη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας», που με συνέπεια βρίσκεται, πάντα, στην πρώτη γραμμή των αγώνων, επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Εχουμε υποχρέωση να περάσουμε στην αντεπίθεση, να συμπαραταχτούμε με όλους τους εργαζόμενους, να διεκδικήσουμε δυναμικά και οργανωμένα να έχουμε λόγο στα μελλούμενα(...). Χτυπήθηκαν και χτυπιούνται οι εργασιακές σχέσεις των μισθωτών καλλιτεχνών. Οι δημιουργοί αποσιωπιούνται, αν δε συμβιβαστούν με την τρέχουσα αισθητική και ιδεολογία. Η καλλιτεχνική παιδεία ιδιωτικοποιείται, το εικαστικό έργο δε βρίσκει στέγη, η ελληνική μουσική με τα σύνθετα εθνικολαϊκά χαρακτηριστικά καταπίνεται στη χοάνη των πολυεθνικών εταιριών. Στο ελεύθερο θέατρο η αταξία βασιλεύει. Πολλά δημοτικά θέατρα έχουν βραχυκυκλωθεί στα κομματικά πλοκάμια και βυθίζονται στη μιζέρια. Ο κινηματογραφιστής νιώθει σχεδόν εξόριστος στον τόπο του. Στο χώρο της μουσικής η παράνομη εργασία, το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό, η ανεργία... βασανίζουν και τραυματίζουν τους μουσικούς».

Ο συνδυασμός παλεύει: Για αναβάθμιση του ρόλου της ΠΟΘΑ. Για να υπογράψουν τα σωματεία συλλογικές συμβάσεις που θα διασφαλίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων απέναντι στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας και κύρια στον οπτικοακουστικό τομέα. Για αγώνα για την καλλιτεχνική παιδεία με όλα τα σωματεία - μέλη της ΠΟΘΑ. Για την κοινωνική ασφάλιση και τα συνταξιοδοτικά προβλήματα.

Οι υποψήφιοι της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» είναι: Βαρούχας Ανδρέας, Γεωργόπουλος Θόδωρος, Δούκας Θύμιος, Θεοδωράκης Πέτρος, Καλατζόπουλος Γιάννης, Κόκοτζης Χρήστος, Κόκκινος Χρήστος, Κολοβός Βασίλης, Λαμπριανίδης Γρηγόρης, Νικολόπουλος Οδυσσέας, Σκόνδρας Κώστας, Σταμούλης Ισίδωρος, Σταυρίδης Χρήστος, Σούταλος Παναγιώτης, Τζήμας Μανώλης, Τζολόπουλος Στέλιος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απροκάλυπτες μεθοδεύσεις στο συνέδριο της ΠΟΘΑ (2021-12-14 00:00:00.0)
«Να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων μας» (2020-11-17 00:00:00.0)
Δεν θα επιτρέψουμε την πραγματοποίηση ενός συνεδρίου νοθείας (2018-10-16 00:00:00.0)
Κινητοποίηση καλλιτεχνών για τις «τιμητικές» συντάξεις (2017-04-05 00:00:00.0)
Νέα πρόταση ...σε παλιό πλαίσιο (2008-11-04 00:00:00.0)
Η τέχνη θέλει αγώνες για να «ανθίσει» (2004-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ