Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ενημέρωση του ΚΚΕ απ' την ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ

Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε χτες με αντιπροσωπεία του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ). Την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούσαν ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, Μ. Λαμπρινού μέλος της ΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Υγείας, και Μ. Αλειφεροπούλου, μέλος του Τμήματος Υγείας της ΚΕ του Κόμματος. Απ' την ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ συμμετείχαν ο Μ. Βλασταράκος, πρόεδρος, ο Κ. Χροναίος, Γεν. Γραμματέας και ο Αθ. Αποστολόπουλος, μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Η αντιπροσωπεία της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ ενημέρωσε για τις διεκδικήσεις των τελευταίων χρόνων, με κύριο αίτημα την άμεση ασφάλιση των συμβασιούχων γιατρών που έχουν ασφαλιστεί στο ΤΣΑΥ προ της 31/12/1992 και αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας τους ως συντάξιμου, με υπαγωγή στο ειδικό καθεστώς των μόνιμων γιατρών του νόμου 3163. Απόφαση του συνεδρίου της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, όπως αναφέρθηκε, είναι να δίνεται η ευχέρεια στους ήδη υπηρετούντες γιατρούς στο Ιδρυμα να επιλέγουν την εργασιακή σχέση.

Απ' την πλευρά της η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τάχτηκε υπέρ της μονιμοποίησης των συμβασιούχων των γιατρών με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών να την επωμιστεί ο εργοδότης. Επίσης, τόνισε ότι οι εργασιακές σχέσεις των γιατρών πρέπει να είναι πλήρους και αποκλειστικής με αξιοπρεπείς μισθούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ