Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΝΟ
Γενικό Συμβούλιο «μαϊμού» σήμερα

ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ καλούν τους ναυτεργάτες στις 9 το πρωί στο ΥΕΝ, για να καταγγείλουν την επιχειρούμενη νοθεία στην εκλογή αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ

Το ρόλο του εντολοδόχου της κυβέρνησης και των εφοπλιστών φρόντισαν να επιβεβαιώσουν οι ...συνδικαλιστές, που αποτελούν τη νόθα πλειοψηφία στη διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), στήνοντας σήμερα στις 9 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΥΕΝ, ένα Γενικό Συμβούλιο που μόνον οργή και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει στους ναυτεργάτες. Οι ...συνδικαλιστές των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΝ, που κατέχουν τις καρέκλες της Ομοσπονδίας ελέω Βασιλικών Διαταγμάτων και του νομοθετικού εκτρώματος 330, αποφάσισαν χτες, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, να παραβιάσουν ακόμα και αυτό το φασιστικού τύπου καταστατικό της Ομοσπονδίας, προκειμένου να εξασφαλίσουν αποφάσεις που θα στηρίζουν τα εφοπλιστικά συμφέροντα και την αντιναυτεργατική πολιτική και επιπλέον να νοθεύουν τους συσχετισμούς στη ΓΣΕΕ! Από την άλλη πλευρά, από την πλευρά του συνεπούς ταξικού ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, οι εκπρόσωποι των ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, στη διάρκεια της Εκτελεστικής κατήγγειλαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους εντολοδόχους και καλούν τους ναυτεργάτες σε συγκέντρωση στις 9 το πρωί στο χώρο του που θα διεξαχθεί το Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, από αυτό το Γενικό Συμβούλιο θα εκλεγούν αντιπρόσωποι προς τη Συνομοσπονδία. Παρά το γεγονός ότι το καταστατικό προβλέπει ότι μόνο για την εκλογή των αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ, εφαρμόζεται το σύστημα της απλής αναλογικής, με ευθύνη των συνδικαλιστών των τριών αυτών παρατάξεων, η εκλογή αυτή θα γίνει από ένα «σώμα» νόθο ως το κόκαλο! Πώς θα εφαρμοστεί η απλή αναλογική όταν άλλοι αντιπρόσωποι θα είναι εκλεγμένοι με το σύστημα της απλής αναλογικής και άλλοι με το καλπονοθευτικό πλειοψηφικό σύστημα. Και επιπλέον όταν το συμβούλιο θα υπόκειται στον αναχρονιστικό και αντιδημοκρατικό περιορισμό του ενός δεκάτου, με το οποίο περιορίζεται αυθαίρετα ο αριθμός των αντιπροσώπων των μεγάλων ναυτεργατικών οργανώσεων. Ετσι, η ΠΕΜΕΝ, για παράδειγμα, ενώ έχει εκλέξει 22 αντιπροσώπους, στο Γενικό Συμβούλιο θα πρέπει να αντιπροσωπευτεί από 11!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής της ΠΝΟ αποκαλύφθηκε και ο άθλιος ρόλος της ομάδας της ΑΠ (ΣΥΝ) που εκφράζεται μέσα από την Ενωση Ναυτών και τον πρόεδρό της Α. Νταλακογιώργο. Η «ομάδα» αν και είχε αποδεχτεί κάτω από τις πιέσεις του Αγωνιστικού Συνδυασμού Ναυτών, να μη συμφωνήσει στη νόθευση του Γενικού Συμβουλίου, τελικά όπως ανακοίνωσε χτες, δε θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο, διευκολύνοντας έτσι τους χειρισμούς των εγκάθετων και προφανώς ξεπληρώνοντας γραμμάτια προς τους εφοπλιστές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε διατεταγμένη αποστολή (2004-12-17 00:00:00.0)
Μακριά από τους ναυτεργάτες, πιο κοντά σε κυβέρνηση - εφοπλιστές (2002-12-03 00:00:00.0)
Απολογισμός στα μέτρα κυβέρνησης και εφοπλιστών (2002-11-12 00:00:00.0)
Εκδημοκρατισμός τώρα! (2000-12-13 00:00:00.0)
Ακυρώθηκε το νόθο συνέδριο (1999-03-03 00:00:00.0)
Εσπευσμένα σε συνέδριο... (1997-10-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ