Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Να μονιμοποιηθούν!

Ζητούν με Ερώτησή τους βουλευτές του ΚΚΕ

Να μονιμοποιήσει όλους τους έκτακτους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο δημόσιο και να καταργήσει επιτέλους αυτό τον απαράδεκτο θεσμό της ομηρίας των εργαζομένων καλούν την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ, Αντ. Σκυλλάκος, Τ. Τσιόγκας, Π. Κοσιώνης, Ν. Γκατζής, Αγγ. Τζέκης και Λ. Κανέλλη.

Με Ερώτησή τους στη Βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών υπογραμμίζουν το γεγονός ότι «όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν το θεσμό του έκτακτου εργαζόμενου στο δημόσιο για να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες. Μέσα από αυτό το θεσμό περνούν οι απαράδεκτες πελατειακές σχέσεις τους, ενώ οι πολυποίκιλοι εκβιασμοί τους γίνονται πράξη μέσα από την πολιτική ομηρία που αυτός ο θεσμός συνιστά».

Αναφερόμενοι στην κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τις ευθύνες της κυβέρνησης, οι βουλευτές του ΚΚΕ τονίζουν στην Ερώτησή τους: «Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι έκτακτοι εργαζόμενοι που στερούνται βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αφού τα τεράστια κενά στη στελέχωση που παρατηρούνται στο δημόσιο τομέα και στα ΝΠΔΔ, καλύπτονται συνήθως από συμβασιούχους. Η κατάσταση, δε, αυτή επικρατεί παρά το ότι το άρθρο 103 του Συντάγματος απαγορεύει τη σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών και παρά το ότι υπάρχει σειρά δικαστικών αποφάσεων, τόσο στον πρώτο όσο και στο δεύτερο βαθμό, που δικαιώνουν έκτακτους εργαζόμενους που υποχρεώθηκαν να προσφύγουν στα δικαστήρια για να κατοχυρώσουν τα δικαιώματά τους».

Τέλος, οι βουλευτές του ΚΚΕ σημειώνουν την αγανάκτηση των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους φορέων για τη διαιώνιση του θεσμού των εκτάκτων και το αίτημά τους «να αξιοποιηθεί η εμπειρία που έχουν αποκτήσει κατά τη διάρκεια της εργασίας τους μέσα από τη σχέση της μονιμότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ