Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΙ
Ψηφίζουν και σε χαρτόκουτα!

Απίθανες μεθοδεύσεις από την ομάδα Βασιλόπουλου - Βρόντου

Εδώ και δύο περίπου βδομάδες που άρχισαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εργαζομένων στη Ναυτιλία και στον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ), ο πρόεδρός του Θ. Βασιλόπουλος (ΣΥΝ) και μέλος στις διοικήσεις ΕΚ Πειραιά και ΓΣΕΕ, ο Δ. Βρόντος (ΠΑΣΟΚ), μέλος της διοίκησης του ΠΑΣΕΝΤ και οι ...«δικοί» τους δίνουν ρεσιτάλ ευρηματικότητας στη νοθεία και στην αυθαιρεσία, επιστρατεύοντας βέβαια παράλληλα και τα ...συνηθισμένα μέσα όπως τον εκβιασμό και τον εκφοβισμό των εργαζομένων, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι τα αποτελέσματα θα είναι ραμμένα στα μέτρα των εφοπλιστών, συνολικά των εργοδοτών του κλάδου. Οι συνδικαλιστές αυτοί όχι μόνο στήνουν τις κάλπες μέσα στις ναυτιλιακές εταιρίες, μπροστά στα γραφεία των εφοπλιστών, αλλά οι εργαζόμενοι ψηφίζουν σε κάλπες- χαρτόκουτα που μάλιστα από την κάτω πλευρά είναι ανοιχτά! Αυτό αποκαλύφθηκε προχτές το βράδυ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ψηφοφορίας στην εταιρία «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ» του εφοπλιστή Ποταμιάνου!

Μάλιστα, αυτού του ...τύπου η «κάλπη» είχε και την έγκριση του δικαστικού αντιπροσώπου! Χτες οι κάλπες στήθηκαν στις ακτοπλοϊκές εταιρίες «Μινωικές Γραμμές» και ΑΝΕΚ. Η ...μέθοδος ψηφοφορίας που ακολουθήθηκε ήταν ανάλογη με αυτή στην εταιρία του Ποταμιάνου. Δηλαδή, οι εργαζόμενοι προσέρχονταν στις κάλπες υπό το άγρυπνο βλέμμα των ανθρώπων των εταιριών αλλά και των συνδικαλιστών. Τα ψηφοδέλτια ήταν «σημαδεμένα» με τη σειρά των σταυρών και βέβαια οι εργαζόμενοι που ψήφιζαν παρέδιδαν στη συνέχεια στους ...φρουρούς τους τα ψηφοδέλτια των άλλων συνδυασμών. Η μόνη διαφορά χτες ήταν ότι οι κάλπες ήταν σιδερένιες και αυτό έγινε κατορθωτό μετά από τη δυναμική παρέμβαση των εκπροσώπων του ταξικού συνδυασμού της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) και των συνδικαλιστών της Επιτροπής του ΠΑΜΕ στον Πειραιά. Να σημειωθεί ότι από την έναρξη της ψηφοφορίας έχουν καταγραφεί περιστατικά πρωτοφανούς νοθείας, ενώ ψηφίζουν απροκάλυπτα και οι εργοδότες.

Η ΔΑΣ απευθύνοντας αγωνιστικό κάλεσμα προς τον κλάδο τον καλεί να «σπάσει» αυτή την κατάσταση, να πάρει στα χέρια του το σωματείο, ενισχύοντας μαζικά το ψηφοδέλτιό της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοκληρώνονται οι εκλογές στους ναυτιλιακούς (2015-12-15 00:00:00.0)
Μαζί τρώνε και πίνουν (2013-07-27 00:00:00.0)
Εκβιάζει για μερική απασχόληση οκτώ μήνες το χρόνο (2006-11-23 00:00:00.0)
Εδωσαν βήμα στις ταξικές δυνάμεις (2003-12-12 00:00:00.0)
Μαφιόζικες μέθοδοι από την ομάδα Βασιλόπουλου του ΣΥΝ (2003-11-20 00:00:00.0)
Οργιο αυθαιρεσιών (2003-11-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ