Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΔΑΦΟΥΣ»...

«ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ» ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ...«Αυξήσεις μισθών της τάξης του 8% για το 2004 και πλήθος άλλων θεσμικών μέτρων θέτει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις εργοδοτικές οργανώσεις η ΓΣΕΕ, διευρύνοντας κατά τρόπο πρωτοφανή τον κύκλο των διεκδικήσεων. Με γνώμονα προφανώς και τις εκλογές, όπως διεφάνη στη χθεσινή ολομέλεια της διοίκησής της, η ΓΣΕΕ δείχνει να εγκαταλείπει τη μετριοπάθεια των προηγούμενων ετών και κινείται με τρόπο επιθετικό... Γενική πάντως ήταν η εντύπωση ότι η συνδικαλιστική ηγεσία προετοιμάζεται για το μέλλον και ουσιαστικά προετοιμάζει το κλίμα της επόμενης πολιτικής περιόδου» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

«ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ» ΚΑΙ «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»: «Πράγματι, η αντιπαράθεση των εργαζομένων με τους εργοδότες στην έναρξη ακριβώς της προεκλογικής περιόδου δημιουργεί προβλήματα σε όλα τα πολιτικά κόμματα και κυρίως στο κυβερνών και στην αξιωματική αντιπολίτευση, στα οποία τίθεται και το αμείλικτο δίλημμα με ποια πλευρά θα συμπαραταχθούν. Ισως το δίλημμα αυτό των κομμάτων να αποτελεί και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα τακτικής της ΓΣΕΕ, η οποία κατά τ' άλλα πρέπει να προωθήσει το διεκδικητικό της πλαίσιο μέσα σε ένα περιβάλλον, ευρωπαϊκό αλλά και ελληνικό, ιδιαίτερα δυσμενές» (Ν. Νικολάου - «ΒΗΜΑ»).

Η «ΑΝΗΣΥΧΙΑ»...«Μεγάλη ανησυχία για την πορεία των δαπανών το 2004 λόγω προεκλογικής περιόδου εκφράζει το ΙΟΒΕ, το οποίο "βλέπει" απειλές για την οικονομία εξαιτίας των δημοσιονομικών εξελίξεων. Σύμφωνα με το ίδρυμα, οι δαπάνες του 2004 θα είναι ιδιαιτέρως αυξημένες, ενώ το "κοινωνικό πακέτο" ήταν αυτό που επιβάρυνε τον Προϋπολογισμό του 2004 επειδή δε συνοδεύτηκε από αντίστοιχη μείωση των δημοσίων δαπανών» (Α. Γ. Χριστοδουλάκης - «ΒΗΜΑ»).

ΚΕΡΔΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: «Εντυπωσιακή εκτίναξη των κερδών τους κατά 90,8% πέτυχαν οι εισηγμένες επιχειρήσεις λιανεμπορίου στο 9μηνο του 2003, ενώ οι όμιλοι είχαν πρωτοφανή απογείωση κερδών 612,1% από μια συγκρατημένη άνοδο των πωλήσεων 7,6%. Οι μεγάλες περικοπές δαπανών, το κλείσιμο ζημιογόνων καταστημάτων, οι ρευστοποιήσεις συμμετοχών κ.λ.π. επέτρεψαν σε αρκετές αλυσίδες λιανεμπορίου να γυρίσουν στα κέρδη και ν' ανασάνει ο κλάδος ύστερα από τη χρηματιστηριακή κρίση. Τα καλά αυτά αποτελέσματα αναμένεται να εδραιωθούν και από τις δαπάνες των νοικοκυριών ενόψει των γιορτών» («ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ