Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Κατάσταση αναβλητικότητας

Συντηρούνται τα σενάρια διαδοχής παρά τις διαψεύσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου

Τα σενάρια διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ συντηρούνται, παρά τις προσπάθειες διαψεύσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς ο πρωθυπουργός αρνείται, προς το παρόν, να προχωρήσει ο ίδιος σε μια δημόσια κατηγορηματική διάψευση.

Ετσι λοιπόν χτες στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τέθηκε για μια ακόμη φορά το ερώτημα της διαδοχής και ο υπουργός Τύπου, Χρήστος Πρωτόπαππας, διέψευσε εκ νέου τα σενάρια «διαδοχολογίας» απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις.

Ο υπουργός Τύπου χαρακτήρισε ως «αυτονόητες» τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, πως το ΠΑΣΟΚ προχωράει νικηφόρα με τον Κώστα Σημίτη, εκτίμησε ότι σημειώνεται αισθητή πτώση στην κυκλοφορία «σεναρίων» και έθεσε το ρητορικό ερώτημα, γιατί ο πρωθυπουργός να συνομιλεί με σενάρια!

Οταν ο υπουργός Τύπου ρωτήθηκε για το αν τον ανησυχεί που δε γίνεται πιστευτός όταν αποκλείει την περίπτωση διαδοχής του πρωθυπουργού πριν τις εκλογές, είπε ότι «υπάρχουν πάντα κακόπιστοι», ενώ σε ερώτηση για το αν βλέπει αλλαγή αρχηγού απάντησε... «τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου».

Στο μεταξύ συνεχίστηκε χτες η περιοδεία του υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου στη Μαγνησία και η εικόνα που προβλήθηκε από τους τηλεοπτικούς δέκτες κάθε άλλο παρά βοήθησε στην εκτόνωση των σεναρίων της διαδοχολογίας. Γι' αυτό ίσως και χτες προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αισθάνθηκαν την ανάγκη και να μιλήσουν για το θέμα της διαδοχής. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γεράσιμος Αρσένης σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό έκανε λόγο για «ρευστότητα και αβεβαιότητα που πρέπει να κλείσει όσο γίνεται πιο γρήγορα», γιατί όλο αυτό το κλίμα «είναι βλαπτικό για το ΠΑΣΟΚ». Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον πρωθυπουργό «να πάρει τις κατάλληλες πρωτοβουλίες για να ξεκαθαρίσει τελείως το θέμα και να προβεί σε ενέργειες που θα συσπειρώσουν τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ».

Από την πλευρά της το μέλος του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη αφού χαρακτήρισε τον Γ. Παπανδρέου «προστιθέμενη αξία για το ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε ότι το κόμμα «θα πάει στις εκλογές με επικεφαλής τον κ. Σημίτη».

Πάρ' όλα αυτά τα σενάρια διαδοχής εξακολουθούν να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη και κάποιες αναβολές στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού έδωσαν νέες λαβές. Πρόκειται για την αναβολή της χτεσινής συνεργασίας του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Παρασκευά Αυγερινό, καθώς και της σημερινής συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δυο συνεδριάσεις επρόκειτο να ασχοληθούν με τα της συγκρότησης των ψηφοδελτίων του κυβερνώντος κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ