Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η Ολυμπιάδα της Ειρήνης

Σημαντική παρέμβαση του φιλειρηνικού κινήματος με διεθνή ακτινοβολία αναμένεται να αποτελέσει η Ολυμπιάδα Ειρήνης, που διοργανώνει από το Γενάρη μέχρι το Μάη του 2004 η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη.

Μέσα από τις πολιτικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που θα ξεδιπλωθούν επιδιώκεται να αναδειχτεί η απάνθρωπη, πολύπλευρη δράση του ιμπεριαλισμού. Η δράση, δηλαδή, που είτε αφορά τις πολεμικές του επιθέσεις ενάντια σε λαούς, είτε αφορά την οικονομική εξάρτηση, την εξαθλίωση, την πείνα και το θάνατο που οδηγούν οι πολιτικές του όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πλανήτη μας. Επιδιώκεται, επίσης, να υπάρξει η καταδίκη του για ζητήματα καταπάτησης δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη και το δυνάμωμα του αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Οι πολύμορφες εκδηλώσεις της Ολυμπιάδας Ειρήνης φιλοδοξούν να αναδείξουν τις πραγματικές αξίες του Ολυμπιακού πνεύματος, την ευγενική άμιλλα, τη συλλογικότητα, την αγωνιστικότητα ως τρόπο ζωής της νεολαίας. Να δώσουν βήμα ώστε να καταδικαστούν τα πρωτόγνωρα μέτρα αστυνόμευσης και στρατιωτικοποίησης, τα οποία δημιουργούν συνθήκες στρατιωτικής «κατοχής» στην πόλη διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Να καταδικαστεί η εμπορευματοποίηση των αγώνων και η απάνθρωπη εκμετάλλευση των αθλητών.

Η Ολυμπιάδα Ειρήνης φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα κινήματα αντίστασης στον ιμπεριαλισμό και τους μηχανισμούς του διεθνώς. Να κάνει γνωστό στην Ελλάδα και τον κόσμο, ότι το φιλειρηνικό και γενικότερα το λαϊκό κίνημα δεν είναι παρατηρητής των εξελίξεων ενόψει των επερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων.

Είναι βέβαιο πως η παρουσία των ανθρώπων του αθλητισμού στις εκδηλώσεις της Ολυμπιάδας Ειρήνης θα τη λαμπρύνουν και θα προσδώσουν ευρεία απήχηση και διεθνή εμβέλεια στις δραστηριότητές της. Θα περάσουν το μήνυμα της αντίστασης στον «αθλητισμό» της «Κόκα-Κόλα» και των διάφορων πολυεθνικών μεγαθηρίων. Αλλωστε τα πρώτα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό πιστοποιούν τις παραπάνω εκτιμήσεις. Προβεβλημένοι με παγκόσμια αίγλη ολυμπιονίκες και αθλητές έχουν ήδη δηλώσει τη συμμετοχή τους.

Σε αυτή τη διοργάνωση έχουν θέση όλοι όσοι δεν αποδέχονται και δε συμφωνούν με ό,τι θέλουν να επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές και οι πολιτικοί τους υπάλληλοι. Οσοι δε βολεύονται με τη νέα τάξη πραγμάτων διεθνώς, αλλά και με την «ολυμπιακή τάξη πραγμάτων» που ετοιμάζεται και απειλείται να μείνει στη χώρα μας και μετά. Σ' αυτή τη διοργάνωση έχουν θέση όλοι οι αγωνιστές του αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, οι αγωνιστές των εργατικών, αγροτικών, κοινωνικών και δημοκρατικών αγώνων, οι νέοι που «τα θέλουν όλα» και οι απόμαχοι της δουλειάς που δεν έμαθαν να σκύβουν το κεφάλι.

Στις εκδηλώσεις της Ολυμπιάδας Ειρήνης θα συναντηθούν όλα τα ριζοσπαστικά, τα πρωτοπόρα στοιχεία της ελληνικής κοινωνίας. Οι δραστηριότητες της Ολυμπιάδας Ειρήνης ήδη ανακοινώθηκαν. Ας προετοιμαστούμε να τις ενισχύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ