Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Πρόωρες εκλογές και δημαγωγία

Σαφές δείγμα του προεκλογικού λόγου του, που χαρακτηρίζεται από αποθέωση της αοριστολογίας και των κενού περιεχομένου διακηρύξεων, έδωσε ο Κ. Καραμανλής, επιβεβαιώνοντας ότι «υπεράνω όλων» είναι η ασύστολη δημαγωγία. Δεν παρέλειψε, ταυτόχρονα, να ζητήσει ακόμα μια φορά άμεση προσφυγή στις κάλπες, τόσο για να ενισχύσει τη δικομματική πόλωση, όσο και για να παρέμβει, έμμεσα, στις διεργασίες στο κυβερνών κόμμα. «Η χώρα έχει μπει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Η ΝΔ, με αίσθημα ευθύνης, ζητά την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία το συντομότερο δυνατό», ανέφερε.

Σε δήλωση που έκανε μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής με θέμα την οικονομική εξόρμηση μπροστά στις εκλογές, δεν εμφανίστηκε απλά βέβαιος για τη νίκη του κόμματός του, αλλά ισχυρίστηκε ότι η πλειοψηφία του λαού έχει υιοθετήσει και στηρίζει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική του! «Με τη βεβαιότητα ότι οι Ελληνες πολίτες ενστερνίζονται τις ιδέες μας, βαδίζουμε σίγουροι και αποφασισμένοι να αλλάξουμε την Ελλάδα προς το καλύτερο», τόνισε, παρουσιάζοντας την επιθυμία του ως πραγματικότητα. Επανέλαβε ότι «η Ελλάδα πρέπει να γυρίσει σελίδα», αλλά παραμένει «σκοτεινό σημείο» πώς αυτό θα επιτευχθεί απλά και μόνο επειδή θα έρθει η ΝΔ στην κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της ΝΔ περιορίστηκε στις γενικόλογες και μονότονες δεσμεύσεις περί «διαφάνειας», ξεκινώντας από τη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων. «Η εκστρατεία που ξεκινούμε σήμερα συνδέει την οικονομική μας ευρωστία με τη διαφάνεια των οικονομικών μας. Στόχος μας είναι η διαφάνεια στα του οίκου μας», σημείωσε. Ανέφερε, βέβαια, ότι προτεραιότητα της κυβέρνησής του θα είναι «να θεμελιώσουμε ένα διαφανή δημόσιο βίο. Μακριά από συμβιβασμούς, συμφέροντα και σκιές».

Χθες, έληξε η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές, ενώ στις αμέσως επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφίων σε μονοεδρικές και εκεί που δε διαθέτει βουλευτή.

Την ίδια στιγμή, η Ρηγίλλης προσπαθεί να «ξεχάσει» τις δηλώσεις Μητσοτάκη, χωρίς όμως ταυτόχρονα να μπορεί να διαφοροποιηθεί από το κυβερνών κόμμα. Γι' αυτό ακούγονται πιο συχνά τα παράπονα για αντιγραφή της πολιτικής της από το ΠΑΣΟΚ. «Δανείζεται πολιτικές από το δικό μας φιλελεύθερο πρόγραμμα, έχει εγκαταλείψει το σοσιαλισμό και ασκεί σήμερα μια κυβερνητική εξουσία, που θα έλεγα ότι είναι ένα μοντέλο θατσερικής σοσιαλδημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά (στον «9,84») ο Μιχ. Λιάπης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ