Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΠΕΤΑΛΟ» ΜΑΛΙΑΚΟΥ
«Παιχνίδια» κυβέρνησης - μεγαλοκατασκευαστών

Σύσκεψη νομαρχών και άλλων φορέων για τη διαπλάτυνση του δρόμου

Η φιλομονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης και τα «παιχνίδια» των μεγαλοκατασκευαστών στα οποία ενδίδει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι οι κύριες αιτίες, που έργα, σημαντικής σημασίας για την εξυπηρέτηση και την οδική ασφάλεια στο εθνικό δίκτυο, δεν πραγματοποιούνται. Ενα τέτοιο έργο είναι και η κατασκευή του δρόμου, στο τμήμα της ΠΑΘΕ στο πέταλο του Μαλιακού Κόλπου που έχει αναδειχτεί, εξάλλου, ως το φονικότερο τμήμα της Ευρώπης, για τους διερχόμενους οδηγούς.

Σύμφωνα με στοιχεία, στη χρονική περίοδο, από 1/1/2001 έως σήμερα, και, από το 162ο χιλιόμετρο έως το 240 χλμ., έχουν συμβεί τα παρακάτω τροχαία ατυχήματα: Θανατηφόρα 47 με 66 νεκρούς, σοβαρά 49 με 72 σοβαρά τραυματίες και ελαφρά 75 με 217 ελαφρά τραυματίες.

Την προηγούμενη Τετάρτη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι νομάρχες Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, καθώς και πολλοί δήμαρχοι, με αντικείμενο τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης για τη διεκδίκηση της κατασκευής αυτοκινητόδρομου, από τα Καμένα Βούρλα μέχρι τις Ράχες, νέου, σύγχρονου και οδικά ασφαλούς.

Από τη σύσκεψη ορίστηκε επιτροπή η οποία θα αναλάβει να έχει συναντήσεις με τους αρμόδιους παράγοντες. Επίσης αποφασίστηκε να ασκηθούν πιέσεις για την επίτευξη αποτελέσματος. Αν, παρ' όλα αυτά, η κυβέρνηση δεν προχωρήσει τις διαδικασίες - όπως αναφέρθηκε η κυβέρνηση συντάσσει διαρκώς μελέτες και ορίζει χρονοδιαγράμματα που χρονικά διαφοροποιούνται και αναιρούνται - μέχρι τέλος του Γενάρη 2004, τότε θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Παίρνοντας το λόγο εκ μέρους της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», ο Τάσος Χρονάς, νομαρχιακός σύμβουλος, τόνισε τις σοβαρές πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για την καθυστέρηση, που οφείλεται στις ανταγωνιστικές «κόντρες» των μεγαλοκατασκευαστικών ομίλων. Αλλά επισήμανε και τις ευθύνες της Αυτοδιοίκησης που παρακολουθεί αντί να διεκδικεί εδώ και πολύ καιρό. Τέλος, σημείωσε ότι πρέπει άμεσα να συνταχτεί η οριστική μελέτη και το έργο να είναι δημόσιο και όχι με σύμβαση παραχώρησης στο ιδιωτικό κεφάλαιο ή αυτοχρηματοδότηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ