Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Καταγγέλλουν το σχέδιο τσιμεντοποίησης

Αποφασισμένοι να αντιδράσουν στα σχέδια της κυβέρνησης για την οικοπεδοποίηση του παλιού αεροδρομίου, παρουσιάζονται, με ομόφωνη απόφασή τους, οι δήμαρχοι Αλίμου, Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Ελληνικού, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν στις 15 Δεκέμβρη, για το μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, οι δήμαρχοι των τεσσάρων δήμων καταγγέλλουν την πρόθεση οικοπεδοποίησης του παλιού αεροδρομίου, που αναιρεί το μητροπολιτικό πάρκο. Οι δήμαρχοι, έχοντας συμμάχους τους δημότες τους, προκηρύσσουν κινητοποιήσεις, ενώ παράλληλα καλούν τα δημοτικά τους συμβούλια να συνεδριάσουν από κοινού, όσον αφορά «το μέλλον του μητροπολιτικού πάρκου», ζητώντας ταυτόχρονα από τα κόμματα να τοποθετηθούν και να δεσμευτούν πάνω στο θέμα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Επισημαίνεται ότι οι τέσσερις δημοτικές αρχές επιμένουν στη δημιουργία αμιγούς μητροπολιτικού πάρκου και απαιτούν αποφασιστικό ρόλο στο φορέα που πρόκειται να δημιουργηθεί. Δηλώνουν, μάλιστα, ότι οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι αυτοί που πρέπει να αποφασίσουν ποιες εγκαταστάσεις θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούνται μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και για τη γενικότερη αξιοποίηση του χώρου.

Ακόμα οι δήμαρχοι απαιτούν, με την απόφασή τους, άμεση συνάντηση με την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, αλλά και τον Κ. Σημίτη, προκειμένου να τους εκθέσουν τις θέσεις των δημοτικών συμβουλίων, ενώ ανάλογη συνάντηση ζητούν και με τους πολιτικούς αρχηγούς, από τους οποίους ζητάται να γνωστοποιήσουν στις δημοτικές αρχές των ενδιαφερόμενων πόλεων τις πολιτικές τους θέσεις, πάνω στο ζήτημα και να δεσμευτούν πάνω σ' αυτό...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ