Σάββατο 3 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεν υπάρχουν περιθώρια για διλήμματα

Εξακολουθούμε να δείχνουμε εμπιστοσύνη, χωρίς στην ουσία να εμπιστευόμαστε τους πολιτικάντηδες εμπόρους του δίκιου του λαού των δύο μεγάλων κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Που εξαπολύουν μύδρους εναντίον αλλήλους για την κακή τους διακυβέρνηση... Κι εμείς, οι «ενταγμένοι» εκατέρωθεν, κορδωνόμαστε σαν «γύφτικα σκεπάρνια» σ' αυτή την εν ψυχρώ κοροϊδία. Κι αυτό, όταν γύρω μας οι κατακτήσεις, που κέρδισε ο λαός με αγώνες και θυσίες, μια μια ξεπουλιούνται.

...Χορτάσαμε να βλέπουμε το κλείσιμο καταστημάτων από τον αφόρητο στραγγαλισμό στο όνομα του εκσυγχρονισμού της οικονομίας. Χορτάσαμε να βλέπουμε τις στρατιές των ανέργων που καθημερινά μεγαλώνουν. ΄Η τους άνεργους - «εργαζόμενους» που ζουν με το εξευτελιστικό επίδομα ανεργίας. Χόρτασαν οι αγρότες μας από λόγια για καλύτερες τιμές στα προϊόντα τους, για φθηνότερα καύσιμα, λιπάσματα, φυτοφάρμακα.

...Δε νομίζω ότι υπάρχουν πλέον περιθώρια για διλήμματα για το τι πρέπει να αποφασίσουμε στις ερχόμενες εκλογές. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα εντός και εκτός Κοινοβουλίου που μπορεί και πρέπει να νιώθει υπερήφανο ότι δεν ξεπούλησε τίποτε από τα οράματα και τις ιδέες του. Ηταν πάντα «παρών» και μπροστάρης όλων των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων που είχαν σχέση με την εθνική αξιοπρέπεια του λαού μας, με το μεροκάματο των ανθρώπων του μόχθου για μια καλύτερη ζωή.

Τη συνέπειά του στις αξίες και ιδέες για την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των εργαζόμενων, των αγροτών, των μικροεπαγγελματιών, έχουν αποδεχτεί ακόμα και οι πιο άσπονδοι πολιτικά εχθροί του. Τι χρειάζεται, λοιπόν, ο τόπος στις εκλογές που έρχονται; Την υπέρβαση του κάθε εγκλωβισμένου στα δίχτυα του ψευτοδιλήμματος ΠΑΣΟΚ ή ΔΕΞΙΑ. Η δεξιά πολιτική υπάρχει έτσι κι αλλιώς και εφαρμόζεται με τον πιο στυγνό τρόπο.

Πού είναι, λοιπόν, φίλοι μου, το δίλημμα; Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ενίσχυση των κοινωνικοπολιτικών αγώνων για την εξάλειψη των πιο πάνω φαινομένων. Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει δύναμη στις κοινωνικές ομάδες που μαστίζονται από την άθλια νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και θα συνεχίσει να εφαρμόζει η ΝΔ αν εκλεγεί.

Ας αναλογιστεί ο κάθε ένας που ανήκει στις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική τις ευθύνες του για το μέλλον το δικό του και των παιδιών του. Με το χέρι στην καρδιά και με σιγουριά να δώσει την πολύτιμη ψήφο του στο ΚΚΕ που είναι πράγματι η μόνη εγγύηση ότι αυτή η ψήφος θα είναι μια σιδερένια γροθιά στην πολιτική της φτώχειας και εξαθλίωσης όπου οδήγησαν οι νεοφιλελεύθεροι σοσιαλιστές και θα ακολουθήσουν οι νεοφιλελεύθεροι συντηρητικοί.


ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΟΥΣΑΡΛΗΣ
Θεσσαλονίκη


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ