Σάββατο 3 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δείχνει τους ενόχους της βαρβαρότητας του πολέμου

Δεν μπορεί να ξέρει κανείς τι ήθελε να δείξει ο μικρός Ιρακινός της φωτογραφίας, όταν την Πρωτοχρονιά τον επισκέφτηκε στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» αντιπροσωπεία της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Η κίνησή του όμως έχει το συμβολισμό της κατάδειξης των ενόχων για την τραγική κατάσταση στο Ιράκ: Ο Μπους, ο Μπλερ και οι σύμμαχοί τους ιμπεριαλιστές.

«Η χρονιά που πέρασε σημαδεύτηκε από την εισβολή στο Ιράκ, με πρόφαση τα όπλα μαζικής καταστροφής που διέθετε και τα οποία όμως δε βρέθηκαν, γιατί φαίνεται ότι δεν υπήρχαν» σημειώνει η ΕΙΝΑΠ και τονίζει: «Τα όπλα όμως που χρησιμοποιήθηκαν από τους εισβολείς σκόρπισαν το θάνατο σε αρκετές χιλιάδες ανθρώπινες υπάρξεις που πολλές απ' αυτές ήταν παιδιά. Νωπή στη μνήμη μας παραμένει η εικόνα του μικρού Αλί Ισμαΐλ Αμπάς που έμεινε χωρίς οικογένεια και χωρίς χέρια, για να θυμίζει στην ανθρωπότητα τη βαρβαρότητας του πολέμου».

Παιδάκια απ' το Ιράκ νοσηλεύονται στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού». Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ τα επισκέφτηκε και τους έδωσε ένα συμβολικό ποσό ενώ κάνει έκκληση να σταματήσουν οι πόλεμοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ