Σάββατο 3 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Bravo!!!

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΝΤΑΞΕΙ, είπαμε να τον «σπρώχνουν» τα συμφέροντα τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά δεν πάει πολύ να μας προκύπτει και... δημοφιλέστερος Ελληνας πολιτικός στη Βαλκανική; Σε λίγο θα τον ονομάσουν και... Ρήγα Φεραίο του 21ου αιώνα.

Δεν υπερβάλλουμε, κάπως έτσι μας τα παρουσίασε τα πράγματα το πρωτοχρονιάτικο «Βήμα», δημοσιεύοντας έρευνα της «Κάπα Ρισέρτς». Ετσι όπως πάνε όμως τα πράγματα, μάλλον δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το τι είδαμε και ακούσαμε, αλλά με το τι θα δούμε και θα ακούσουμε ακόμη.

Ολα αυτά βέβαια συμβαίνουν στο δημοκρατικό και πολυφωνικό κόμμα - πρότυπο που λέγεται ΠΑΣΟΚ: Ενα κόμμα στην κυβέρνηση που (πέρυσι) «έφαγε» τον γραμματέα του χωρίς να μπει στον κόπο να το δικαιολογήσει και φέτος δείχνει να αλλάζει αρχηγό με τη «δημοκρατικότατη» διαδικασία της φημολογίας των ΜΜΕ και των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων.

Κάνοντας πάντως και μια μίνι αποτίμηση της έως τώρα σεναριολογίας η πιο καλή ήταν αυτή η πρόβλεψη που θέλει τον Γιώργο Παπανδρέου να αναλαμβάνει άμεσα πρωθυπουργός και να τοποθετεί στο υπουργείο Εξωτερικών τον... Θεόδωρο Πάγκαλο. «Κουφό», αλλά... ακούστηκε.

ΔΑΚΤΥΛΙΚΑ αποτυπώματα και γενικό ηλεκτρονικό έλεγχο για όσους έρχονται και για όσους φεύγουν, προβλέπει μεταξύ άλλων η νέα διαδικασία για όσους επισκέπτονται τις ΗΠΑ στο 2004 και εφεξής. Εξαιρούνται 28 μόλις χώρες από τη διαδικασία και σε αυτές δε συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα.

Τα μέτρα θεωρούνται αυστηρότερα από όσα ίσχυαν και, όπως καταλαβαίνετε, όλα είναι πιθανά για όποιον αποφασίσει να κάνει αυτό το ταξίδι με την «τρομο-τρέλα» που ως γνωστόν δέρνει τους Αμερικανούς. Τελικά, η απόσταση από τον ξάδερφο στην Αστόρια μέχρι το... Γκουαντανάμο μπορεί να αποδειχθεί πολύ μικρή.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ