Σάββατο 10 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Η ΛΔ Κορέας διακηρύσσει πως δεν είναι «Λιβύη»...

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ - ΠΕΚΙΝΟ.--

Ως «παραισθήσεις ανόητων» χαρακτήρισε χτες αξιωματούχος του βορειοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών τους πόθους της Ουάσιγκτον και όσων άλλων πιστεύουν πως η ΛΔ Κορέας θα μπορούσε να ακολουθήσει ποτέ το παράδειγμα της Λιβύης στο θέμα αντιμετώπισης των κατηγοριών που σχετίζονται με προγράμματα όπλων μαζικής καταστροφής!

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του βορειοκορεατικού πρακτορείου ειδήσεων KCNA, ο αξιωματούχος δήλωσε πως «το να ελπίζει κανείς οποιαδήποτε αλλαγή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας είναι τόσο τρελό όσο το να περιμένει βροχή από ουρανό χωρίς σύννεφα». Ο ίδιος κατέληξε δηλώνοντας με νόημα πως «αποτελεί ιστορική αλήθεια το γεγονός ότι κανείς δεν κερδίζει ούτε υπερασπίζει την ειρήνη παρά μόνο με την ισχύ»... Αφορμή για την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της ΛΔ Κορέας είχε αποτελέσει (προ δυόμισι βδομάδων) δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, με την οποία καλούσε την Πιονγιάνγκ να ακολουθήσει το παράδειγμα της Λιβύης στο θέμα αντιμετώπισης των κατηγοριών σε σχέση με προγράμματα όπλων μαζικής καταστροφής...

Την ίδια ώρα, η Κίνα επιχειρεί να αναζωογονήσει τις προσπάθειες που καταβάλλει εδώ και πολύ καιρό με στόχο την επανάληψη των συνομιλιών του Πεκίνου μεταξύ ΗΠΑ, Κίνας, Ρωσίας, Ιαπωνίας, Νότιας και ΛΔ Κορέας για το βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα. Χτες, το σινικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την αποστολή στην Ουάσιγκτον δύο υψηλόβαθμων αξιωματούχων (ανάμεσά τους ο νέος ειδικός πρέσβης για την Κορεατική Χερσόνησο, Νινγκ Φουκάι). Οι αξιωματούχοι θα έχουν «μέσα στις επόμενες μέρες» συνομιλίες με Αμερικανούς ομολόγους τους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με στόχο την πραγματοποίηση των συνομιλιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ