Σάββατο 10 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
Υποχωρεί «σχετικώς» το τρομολαγνικό κύμα

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΓΕΝΕΥΗ.--

Εννοείται ότι καμία τρομοκρατική ενέργεια δεν έγινε... πιθανώς «γιατί απετράπη» όπως θα προσπαθήσουν να μας πείσουν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, έτσι δεν έχει πια νόημα το επίπεδο συναγερμού να παραμένει στο πορτοκαλί...

Το επίπεδο συναγερμού για την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων στις ΗΠΑ μειώνεται από «πολύ αυξημένο» (πορτοκαλί) σε «αυξημένο» (κίτρινο), ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τομ Ριτζ, τονίζοντας φυσικά ότι η απόφαση αυτή στηρίζεται σε «προσεκτική εξέταση των πληροφοριών». Ο Αμερικανός υπουργός πρόσθεσε ότι αυτό δε σημαίνει πως οι ΗΠΑ «θα μειώσουν την προσοχή» τους απέναντι στις τρομοκρατικές απειλές και ότι τα μέτρα ασφαλείας στις αεροπορικές εταιρίες θα εξακολουθήσουν να είναι αυστηρά, παρά τη μείωση του επιπέδου συναγερμού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πάντως, οχτώ ξένοι υπήκοοι συνελήφθησαν στην Ελβετία στο πλαίσιο ερευνών που συνδέονται με την τρομοκρατία και κυρίως με την επίθεση στο Ριαντ στις 12 Μάη, ανακοίνωσε η Εισαγγελία της Γενεύης. Οι οχτώ συνελήφθησαν στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε σπίτια, σε πέντε καντόνια. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι συλληφθέντες «είναι ύποπτοι για παροχή επιμελητειακής υποστήριξης σε εγκληματική οργάνωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ