Σάββατο 10 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ - ΓΑΛΛΙΑ
Αποζημίωση για τα θύματα αεροπορικής βομβιστικής επίθεσης

ΠΑΡΙΣΙ.--

Οι συγγενείς των 170 θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης στο «DC-10» της γαλλικής αεροπορικής εταιρίας UTA, το 1989, για την οποία κατηγορούνται έξι Λίβυοι, υπέγραψαν συμφωνία για την καταβολή από την Τρίπολη αποζημίωσης ύψους 170 εκατομμυρίων δολαρίων, σε τελετή χτες στο Παρίσι. Η συμφωνία υπογράφηκε με αντιπροσώπους ενός ιδιωτικού λιβυκού ιδρύματος, πρόεδρος του οποίου είναι ο γιος του Λίβυου ηγέτη Μοαμάρ Καντάφι, Σεΐφ ελ-Ισλάμ.

Εκπρόσωπος του συλλόγου των οικογενειών των θυμάτων δήλωσε ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα λάβουν για κάθε θύμα αποζημίωση ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε τέσσερις δόσεις. Χτες καταβλήθηκε το ποσό των 42,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η καταβολή των υπολοίπων δόσεων θα πραγματοποιηθεί εντός των προσεχών έξι μηνών.

Κατά την επίθεση εναντίον του αεροσκάφους της UTA, το οποίο συνετρίβη στο Νίγηρα, είχαν σκοτωθεί 170 άνθρωποι 17 εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων 54 Γάλλοι. Η Τρίπολη πάντως αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στη βομβιστική επίθεση, όπως και την ενοχή των έξι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ