Τετάρτη 21 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Προτεραιότητες» σε καρμπόν

«Οι δύο προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αφορούν στις προσλήψεις ιδιαίτερα νοσηλευτικού προσωπικού και στα Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου, παρατηρώντας - ως προς την πρώτη - ότι χρειάζονται και περισσότεροι πόροι αλλά κυρίως απλούστευση και ευελιξία των διαδικασιών πρόσληψης», δήλωσε χτες ο υπουργός Υγείας, Κ. Στεφανής.

Βέβαια, και οι «παλιές» κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τέτοιες προτεραιότητες είχαν και έφτασαν να υπάρχουν 25.000 κενές οργανικές θέσεις με βάση τους παλιούς οργανισμούς των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Οσον αφορά στα Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου (ΚΥΑΤ), είχαν προβλεφτεί κάπου 220 στη δεκαετία του 1980 και λειτούργησαν μόνο δύο. Τώρα το υπουργείο μιλά για 16 καινούρια και το μόνο καινούριο, με όλη τη σημασία της λέξης, είναι η Πολυκλινική για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - ενώ τ' άλλα είναι παλιές μονάδες που μετονομάζονται σε ΚΥΑΤ.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην «ευελιξία των διαδικασιών πρόσληψης» που ανέφερε ο υπουργός, μήπως θα έχουμε την προώθηση ενός ακόμα στοιχείου εμπορευματοποίησης, όπως αυτή θεσμοθετήθηκε με το νόμο 2304 της 23.12.2003 και συγκεκριμένα της ευλύγιστης «άσκησης του επαγγέλματος του νοσηλευτή»; Και ποιος θα τον πληρώνει αυτόν το νοσηλευτή;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ