Τετάρτη 21 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Πασαρέλα σε δημοτικό σχολείο

Σε προεκλογική πασαρέλα, για τις ανάγκες του κυβερνώντος κόμματος, μετέτρεψε χτες το πρωί κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, το 70ό Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στην περιοχή της Ακρόπολης, ο οποίος συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Τύπου Τ. Χυτήρη, επισκέφθηκε το συγκεκριμένο σχολείο, όπου εκεί τον υποδέχτηκε ο υπουργός Παιδείας Π. Ευθυμίου και ο βουλευτής Χρ. Παπουτσής και μίλησε στους δασκάλους και τους μαθητές για «το σχολείο στη σύγχρονη εποχή».

Το στημένο βέβαια σκηνικό, μέσα στο οποίο δόθηκε η κυβερνητική παράσταση, καμία σχέση δεν έχει με το μέσο ελληνικό σχολείο, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί βιώνουν την υποβάθμιση της εκπαίδευσης και του δημόσιου σχολείου. Μια υποβάθμιση που οδηγεί την εκπαίδευση στην ιδιωτικοποίηση και τους μαθητές στην παραπαιδεία.

Ο Κ. Σημίτης διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένο σχολείο είναι πλήρως εξοπλισμένο και ότι οι μαθητές εξοικειώνονται σταδιακά με τις νέες τεχνολογίες. Μια εικόνα εξιδανικευμένη που φαντάζει πολύ μακρινή από τη σύγχρονη πραγματικότητα του ελληνικού σχολείου. «Εγώ, είπε, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υποδοχή που μου κάνατε και θέλω να σας πω ότι το σχολείο σας είναι πραγματικά ένα καλό σχολείο με άξιους δασκάλους. Πιστεύω πως εσείς τα παιδιά, θα περνάτε καλά, θα αισθάνεστε ότι αυτό που γίνεται είναι πράγματι προς όφελός σας, αλλά και προς όφελος των γονέων σας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ